Logo deteylinger.nl
Casanova (links) en Barbert (rechts) op de baan in Warmond. | Foto: pr.
Casanova (links) en Barbert (rechts) op de baan in Warmond. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Barbert en Casanova zijn Warmondse baanspecialisten

  Activiteiten

Warmond • Barbert en Casanova hebben bewezen uitstekend uit de voeten te kunnen op de Warmondse Herenweg. Tijdens de jaarlijkse kortebaan streden beide paarden de afgelopen twee seizoenen tot het einde mee om de prijzen. Op zaterdag 7 juli kunnen ze hun status bevestigen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

In 2016 zegevierde Barbert tijdens de Warmondse kortebaan. Samen met pikeur John de Leeuw versloeg de Amerikaanse ruin toen Co Swagerman in de finale. In de vierde omloop had Barbert na loodzware ritten afgerekend met Casanova en John Dekker, die uiteindelijk als derde eindigden.

Een jaar later kwamen de paarden elkaar weer tegen tijdens de halve eindstrijd. Dit keer won Casanova die optimaal profiteerde van de opgelopen starthandicap van vijf meter van zijn tegenstander. De pupil van trainster Caroline Aalbers maakte het karwei echter niet af in de finale. De verrassende Player Simoni ging er met pikeur Danny den Dubbelden met de winst vandoor. Voor Casanova wachtte het zilver. Barbert eindigde als derde door in de troostfinale de winnaar van 2010, Zam Avon, te verslaan.

Grote namen

De kans is aanwezig dat beide grote namen opnieuw afreizen naar Warmond. Zij zullen ongetwijfeld op veel steun van de wedders kunnen rekenen. Titelverdediger Player Simoni is er op 7 juli niet bij. Na zijn overwinning vorig jaar grossierde hij tijdens zijn starts in galoppades. Zijn achterban besloot vervolgens om zijn kortebaancarrière te beëindigen.

Het bestuur van de Stichting Harddraverij Warmond hoopt op succes van Emi van Jip. De organisatie is één van de 87 aandeelhouders die de merrie huren van de oorspronkelijke eigenaar Jan Beemsterboer. Door de actie van Kortebaandraverijen.nl ervaart een grote groep liefhebbers op een laagdrempelige manier hoe het is om een kortebaner in bezit te hebben. Vooralsnog lijkt Emi van Jip aanleg te hebben voor de kortebaan. In Wognum behaalde ze een knappe vijfde plaats.

Kindertoto

De kortebaan in Warmond is traditioneel een evenement voor het hele gezin. Ook voor de kinderen is er naast het spektakel op de baan voldoende te beleven. Zo zijn er springkussens en kunnen ze gratis deelnemen aan de kindertoto.

Het deelnemersveld met tips is vanaf donderdag 5 juli te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site staan tevens uitslagen, statistieken, video's, uitleg over de sport en wedmogelijkheden. Meer informatie specifiek over het evenement in Warmond staat op de website van de organisatie www.harddraverij.nl.

Meer berichten