Het Bourdon Projectorkest (BPO) 2018 is speciaal opgericht voor het eindexamen van de twee dirigenten. | Foto: pr.
Het Bourdon Projectorkest (BPO) 2018 is speciaal opgericht voor het eindexamen van de twee dirigenten. | Foto: pr. Foto: pr.

Examenconcert dirigenten symfonieorkest in de KTS

Activiteiten

Voorhout • Dirigenten Mark Tempelaars en Paul Martens sluiten op zaterdag 7 juli hun opleiding orkestdirectie aan de Bourdon Hogeschool af met een praktijkexamen: het verzorgen van een concert met symfonieorkest.

Speciaal voor dit eindexamen hebben de twee dirigenten een bijzonder orkest samengesteld: het Bourdon Projectorkest (BPO) 2018. Het orkest bestaat uit meer dan 50 musici uit de regio Den Haag-Rotterdam-Utrecht en van ver daarbuiten. Het programma is ingestudeerd in slechts 7 repetities.

Beethoven en Mahler

Mark Tempelaars heeft gekozen voor grote en bekende werken van beroemde, klassieke componisten: Ludwig van Beethoven (Ouverture Egmont), Gustav Mahler (Lieder eines fahrenden Gesellen) en Igor Stravinsky (Concerto in Es: Dumbarton Oaks). De mezzo-sopraan Wieke van Wingerden treedt hierbij op als soliste.

Voorhoutse sopraan

Paul Martens brengt een ode aan Nederlandse muziek en aan de vrouwelijke componist: Hendrik Andriessen (Ricercare), Henriëtte Bosmans (Cinq Chansons Françaises) en Louis Andriessen (Y Después). De Voorhoutse sopraan Anne van Kesteren neemt in dit programma de zangpartijen voor haar rekening.

Het concert is in de aula van het Teylingen College, locatie KTS, Voorhout. De zaal gaat open om 19.30 uur, het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Uit de krant