Logo deteylinger.nl
Foto: pr. / Peter Schipper

Sound of Warmond keert terug, en iedereen kan meedoen

  Activiteiten

Warmond • Met hulp van zowel Fonds 1818 en het Jacoba van Beieren Fonds is het gelukt om een tweede 'Sound of Warmond' te realiseren. Dit keer tijdens Open Monumentendag, op zaterdag 8 september. Ook nu is de -monumentale- protestantse kerk aan de Herenweg in Warmond het podium voor deze cultuurdag. Deelname en toegang zijn gratis.

Het -voorlopige- programma is 's morgens, met onder meer een concert met hobo en orgel, met name gericht op het orgel. Het monumentale Lohman-orgel is helemaal gerestaureerd en mensen mogen ook naar boven om te kijken hoe zo'n orgel er dichtbij uitziet en wie het wil, mag zelfs even te spelen.

Open podium

Om 13.00 uur is er een open podium waar iedereen, jong en oud, die een muziekinstrument speelt zich voor kan opgeven. Solo, duo, een heel koor of orkest, alles mag. Wees niet verlegen, het gaat om het meedoen, niet om supergoed te spelen. Graag aanmelden bij margreetvanschie@telfort.nl.

Familievoorstelling

Om 14.30 uur komt er een grappige en vrolijke, maar soms een beetje zielige, familievoorstelling met veel muziek (klassieke muziek en volksmuziek): 'Prins Serena en de eenhoorn'. In het verhaal spelen een beeldschone prinses met heel veel broers en zusjes, zeven verliefde prinsen, een trotse vader en…. een snoezige sneeuwwitte eenhoorn allemaal de hoofdrol.

Kinderen die dat leuk vinden mogen meedoen met toneelspelen tijdens deze voorstelling. Ook zijn er voor de jongste bezoekers allerlei andere belangrijke taken om de voorstelling een succes te maken. Kinderen die mee willen doen kunnen zich om 14.15 uur, of direct na het open podium, melden.

Meer berichten