Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Derde editie van Kaegse Gondelvaart sluit af met vuurwerk

  Activiteiten

Regio • De derde editie van de Kaegse Gondelvaart is op zaterdag 18 augustus en heeft verschillende onderdelen. Om 23.00 uur wordt het evenement afgesloten met vuurwerk.

De organisatie verwacht tussen de vijftig en honderd boten dit jaar. Deze presenteren zich met verlichting en maken een rondje in het donker over de Kagerplassen. De stoet wordt begeleid met muziek van onder andere dj Marcel. Het startschot voor de vaartocht wordt gegeven door iemand van de academie voor Zelfstandigheid. Op deze academie wordt mensen met een (verstandelijke) beperking een ontwikkelingstraject aangeboden.

Streekproducten en waterspellen

Ook overdag is er ook genoeg vertier op Kaag. Zo start om 12.00 uur de vis-rokerijwedstrijd. Om 13.00 uur is er een productenmarkt met streekproducten, water gerelateerde spellen, kinderspellen en livemuziek.

Academie voor Zelfstandigheid

Op rondvaartboot Koningin Juliana (Partyboot Rederij van der Meer) varen op deze dag studenten van de academie voor Zelfstandigheid uit Leiden. De studenten krijgen deze dag aangeboden om ze in het zonnetje te zetten, maar ook met als doel de academie meer naamsbekendheid te geven.

Rondje Kaag

De verlichte boten gaan om 21.15 uur varen. De start is vanaf Jachthaven Kaagdorp. De boten varen via Ringvaart Buitenkaag en vervolgens langs de Huigsloterdijk richting Balgerij waar het keerpunt is. Daarna naar de Lisserdijk tot de A44 waar ze voor het viaduct keren en naar Faljeril varen. Tussen Faljeril en Tante Kee varen de boten naar Vogelskamp en Eijmerspoel. Bij Spijkerboor keert de stoet retour naar Restaurant Benjamin, 't Vissertje, Fietspont (Kaag/Oud Ade), Kompas Kaag, Tante Kee tot 't-Gravenwater bij Royal van Lent.

Vuurwerk

Ter hoogte van het monument Leeghwater, Buitenkaag en Royal van Lent zal om 23.00 uur vanaf het water vuurwerk worden afgestoken. Dit vuurwerk gaat op muziektonen de lucht in.

Meer berichten