'De Stoel' van kunstenares Ineke Tesselaar. | Foto: pr.
'De Stoel' van kunstenares Ineke Tesselaar. | Foto: pr. Foto: pr.

Schilderijen en designmeubelen te zien in Het Oude Raadhuis

Activiteiten

Warmond • Ineke Tesselaar en Frida van der Poel exposeren vanaf woensdag 8 augustus tot en met zondag 9 september in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 12 augustus om 15.00 uur.

Ineke Tesselaar exposeert met gemengde techniek op doek. Zij studeerde in 2003 af aan de KABK in de Haag. Met haar werk vraagt ze aandacht voor het verloren gaan van de papieren krant in de digitale revolutie. Voor haar schilderijen gebruikt ze acrylverf in combinatie met gescheurd en bewerkt krantenpapier. In haar recente bomenschilderijen "geeft ze het papier terug aan de bomen".

Frida van der Poel exposeert met designmeubelen. Zij studeerde in 1991 af aan het meubileringscollege in Amsterdam en ontwikkelde zich als beelden kunstenaar en zelf-producerend meubelontwerper. Met een combinatie van speelsheid en soliditeit weet zij sculptuur en functionaliteit met elkaar te paren. Haar werk is aangekocht over de hele wereld, in 2016 nam zij deel aan de expositie MASTERLEY tijdens de Salone del Mobili in Milaan.

Openingstijden

De galerie (Dorpsstraat 36) is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag 18 augustus is Het Oude Raadhuis gesloten in verband een huwelijk.

Tijdens de expositie is op zondag 26 augustus de Kunstmarkt op het plein voor de galerie. De expositie is dan ook vanaf 11.00 uur geopend.

Uit de krant