Logo deteylinger.nl
Ook kinderen mogen zelf kunst maken tijdens Kunst in 't Overbosch. | Foto: archief
Ook kinderen mogen zelf kunst maken tijdens Kunst in 't Overbosch. | Foto: archief (Foto: pr.)

Kunst in 't Overbosch gaat helemaal los

  Activiteiten

Voorhout • Een van de meest bijzondere cultuur- en natuurevenementen van de regio staat weer op punt van beginnen. In het weekend van 18 en 19 augustus staat Kunst in 't Overbosch op het programma. Met op de zondag ook nog Kunst voor Kids; waar kinderen tussen 5 en 12 jaar gratis aan mee kunnen doen.

Tientallen kunstenaars creëren nieuwe kunstwerken op zaterdag 18 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 19 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Het publiek heeft gratis toegang en vaste bezoekers weten, dat ze de kunstwerken kunnen zien 'groeien', als je zowel op de zaterdag als op de zondag langs komt. Verschillende technieken worden door de kunstenaars toegepast, waaronder schilderen, tekenen, carven, glas- en houtbewerking, klei en vrije expressie. Dankzij het kleischelpenpad is het Overbosch (hoek Leidsevaart / Rijnsburgerweg) uitstekend toegankelijk; ook voor mensen met rollators en ouders met kinderwagens.

Kunst voor Kids

Wie graag z'n (klein)zoon of (klein)dochter tussen 5 en 12 jaar wil verrassen, kan naar Kunst voor Kids komen. Tussen 11.00 uur en 14.30 uur kunnen kinderen in het Overbosch hun eigen kunstwerkjes maken. Er is begeleiding van allerlei vrijwilligers, maar ouders mogen ook zelf meehelpen. Toekijken of een wandeling door het Overbosch maken behoort ook tot de mogelijkheden.

Gratis toegang

Dit is al weer de zesde editie van Kunst in 't Overbosch, dat vorig jaar als eerste Voorhoutse organisatie onderscheiden werd met de Teylinger Prijs. De toegang voor al het publiek is gratis, dankzij donaties van onder meer de Herfstpremie van Fonds 1818/Leidsch Dagblad, de Kindergemeenteraad en Kringloopwinkel Herenstraat 63.

Voor meer informatie; kijk op de Facebookpagina van Vrienden van het Overbosch of op www.vriendenvanhetoverbosch.nl.

Meer berichten