Logo deteylinger.nl
Foto: pr

'Alle beestjes helpen': Verhalen van de imker en honing proeven in de bibliotheek

  Activiteiten

Warmond • De Warmondse imker Aad Wolvers is op zaterdag 25 augustus tussen 11.00 en 13.00 uur in de bibliotheek in Het Trefpunt (Herenweg 80) om te vertellen over zijn werk. Ook kunnen bezoekers zelfgeproduceerde honing proeven. De toegang is gratis.

Met de kreet 'Alle beestjes helpen' voert Natuurmonumenten momenteel actie om de achteruitgang van de insecten in Nederland tot staan te brengen. In de afgelopen dertig jaar is 76 procent van alle insecten uit Nederland verdwenen.  

Om het onderwerp ook lokaal aandacht te geven, is op 25 augustus de Warmondse imker Aad Wolvers in de bibliotheek aanwezig met een tentoonstelling over zijn werk als imker. Wolvers kan hier heel boeiend over vertellen en als geen ander duidelijk maken hoe belangrijk bijvoorbeeld de bijen in onze samenleving zijn. Aad zal je bijenvolken en hommelvolken laten zien en je ook zijn zelfgeproduceerde honing laten proeven.

Verder is het in het kader van 'Alle beestjes helpen' deze ochtend op beperkte schaal ook mogelijk om insectenhotels te maken. De insectenhotels worden gratis ter beschikking gesteld. Het is niet nodig om van te voren aan te melden voor de tentoonstelling of het maken van het insectenhotel.

Meer berichten