Logo deteylinger.nl

'Sound of Warmond' brengt muziek op Open Monumentendag

  Activiteiten
Foto: pr.

Warmond • De Sound of Warmond is terug van weggeweest. Op zaterdag 8 september staat de Protestantse kerk (Herenweg 82) in het teken van concerten en een familievoorstelling. De toegang en deelname zijn gratis. 

Henny Visscher en Margreet van Schie vormen de organisatie van 'de Sound'. Geholpen door vrijwilligers verzorgen zij een dag vol muziek.  

Concert op Lohman-orgel

Om 11.00 is er een openingsconcert op het monumentale orgel door de bekende organist Jan Pieter Lannooy. Hij speelt een prachtig programma waarop vele registers van het totaal gerestaureerde orgel aan de orde komen.

Om 12.00 uur kunnen bezoekers de prachtige combinatie hobo-orgel horen door jonge musici die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben: Geerten van de Wetering en Arthur Klaassens.

Om 13.00 uur is een optreden van plaatselijke muzikanten. Het Wim Hofman gitaarkwartet, het koor 'Tourdion', het (jeugd)blokfluitorkest 'The Warmond Whistlers' en het oudemuziekensemble 'Camerata Musica Warmelda spelen een gevarieerd programma.

Familievoorstelling

Om 14.30 uur wordt de vrolijke familievoorstelling 'Prinses Serena en de eenhoorn' gespeeld. In deze voorstelling kunnen kinderen actief meedoen in de rol van prins/prinses of personeel van de prinses. Wie mee wil doen kan zich om 14.15 uur melden aan de zaal.

Tip (maar niet verplicht): wil je graag prins of prinses zijn, trek je mooiste kleren aan, wil je graag personeel zijn van de prinses (iets grotere kinderen, en je moet tegen een stootje kunnen, de prinses is niet snel tevreden!), neem een keukenschort mee.

De Sound of Warmond wordt mede mogelijk gemaakt dankzij giften van Fonds 1818 en het Jacoba van Beierenfonds Teylingen.

Meer berichten