De winnaars van de eerste editie met hun zelfgebakken Fairtrade-taarten. | Foto: archief
De winnaars van de eerste editie met hun zelfgebakken Fairtrade-taarten. | Foto: archief

Tweede editie voor Heel Teylingen Bakt Fairtrade

Activiteiten

Teylingen • De eerste editie werd een succes, dus de tweede editie van Heel Teylingen Bakt Fairtrade kon niet uitblijven. De bakwedstrijd is op zaterdag 3 november en deelnemers strijden in twee categorieën om de prijzen.

Iedereen mag meedoen, en zowel voor de jeugd als volwassenen is er een prijs. Deelnemers kunnen meedoen in de categorieën tot 20 jaar en vanaf 20 jaar. De taarten mogen zowel zoet als hartig zijn. De enige voorwaarde is dat gebruik wordt gemaakt van minimaal twee Fairtrade ingrediënten in de taart. Denk hierbij aan honing, noten, rietsuiker, ananas, banaan, koffie, chocolade of kokos. Op www.maxhavelaar.nl staat een complete lijst met Fairtrade ingrediënten. De wedstrijd wordt gehouden in het kader van de Fairtradeweek en is een samenwerking tussen werkgroep Teylingen Fairtrade en Wereldwinkel Sassenheim.

De jury bestaat uit wethouder Rob ten Boden, kookboekenschrijfster Marjolein de Vlaam en rapper/DJ Cain Slobbe. Zij proeven op 3 november alle taarten.

Aanmelden

Heel Teylingen Bakt is van 13.15 tot 14.30 uur in de bibliotheek in Sassenheim (Kerklaan 42). Deelnemers wordt verzocht zich uiterlijk zondag 28 oktober aan te melden via info@teylingenfairtrade.nl. Meer informatie is te vinden op www.teylingenfairtrade.nl.


 

Uit de krant