Logo deteylinger.nl

Creatieve kleurdag voor volwassenen

  Activiteiten
Marie Mul signeert na de workshop haar boek 'Applaus voor de dahlia'. | Foto: pr.
Marie Mul signeert na de workshop haar boek 'Applaus voor de dahlia'. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Sassenheim • Marie Mul ontwierp haar boek 'Applaus voor de Dahlia' en geeft op zaterdag 17 november om 13.00 uur een mini-workshop 'Kleuren met kleurpotlood'. Daarnaast is al vanaf 11.00 uur een creatieve kleurdag bij boekhandel Wagner. 

Marie Mul heeft haar illustratieopleiding gehad aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Jarenlang werkte ze als freelance illustrator voor onder andere de tijdschriften Groei &Bloei, Tuinieren, Seasons en voor tv-programma Per seconde wijzer. Voor Stichting Kinderpostzegels heeft Mul diverse series kaarten ontworpen. Momenteel maakt zij ontwerpen voor stoffen en behang en ontwerpt tuinen.

Over het boek

Aan de hand van illustraties legt ze in 'Applaus voor de dahlia' uit hoe een dahliajaar in elkaar steekt: van stekken tot dieven, van knippen tot vorstvrij bewaren. De afgelopen jaren is Mul bij menig kweker langs geweest om deze kennis op te doen. Haar passie voor de dahlia heeft ze ook verwerkt in korte verhalen over een aantal cultivars, die ze op een originele manier tot leven wekt. De illustraties zijn met veel zorg gemaakt en helpen elke liefhebber om te begrijpen wat je met een dahlia kunt doen.

Deelname aan de kleurdag is gratis. Om mee te doen met de workshop, wordt gevraagd vooraf even aan te melden via www.wagneronline.nl.
 

Meer berichten