Logo deteylinger.nl
Meerdere koren treden op tijdens de kerstmarkt. | Foto: archief
Meerdere koren treden op tijdens de kerstmarkt. | Foto: archief (Foto: fbps)

Sfeervolle kerstmarkt op plein Bartholomeuskerk

  Activiteiten

Voorhout • De jaarlijkse kerstmarkt is op zondag 16 december tussen 11.00 en 16.30 uur  op het plein voor de Bartholomeuskerk aan de Herenstraat 47 in Voorhout. Op de markt staan zo'n 30 verschillende kramen met diverse (handgemaakte) kerstartikelen, oud Hollandse ambachten en winterse hapjes en drankjes. Ook zijn er leuke activiteiten voor kinderen, voorstellingen, een boekenmarkt en muzikale optredens. De kerstmarkt vindt dit jaar voor de 12e keer plaats en wordt georganiseerd door de St. Bartholomeus parochie in nauwe samenwerking met de Oranjevereniging Voorhout.

Op de kerstmarkt zijn oud-Hollandse ambachten te zien zoals mandenvlechten, kaarsmakerij, midwinterhoorn maken en bespelen, vlas verwerking tot touw. Ook zijn er zaagdemonstraties en demonstraties schilderen. Er zijn diverse kramen met onder andere (exclusieve) kerststukken, bloemen, (houten) kerstartikelen, sieraden, vintage, woondecoratie, haakwerk en streekproducten. Ook staan er kramen van Kika, Stichting Vrienden van het Overbosch en To-maat en Elsgeesterhof. Bij het Rad van Avontuur kunnen bezoekers leuke prijzen winnen.

Boekenmarkt

Ook dit jaar is er weer een grote boekenmarkt. Boekenliefhebbers kunnen kiezen uit ruim 4.000 boeken die overzichtelijk worden aangeboden per categorie: literatuur, kinderboeken, stripboeken, Boekenweekgeschenken, geschiedenis, reisgidsen, stad en land, natuur en algemene informatie.

Eten en drinken in winterse sferen

Er zijn kramen met winterse hapjes en drankjes, zoals erwtensoep, oliebollen, warme beenham, hamburgers, broodje worst en glühwein en andere dranken.

Kinderen

Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals vogelhuisjes timmeren, spaarpot versieren, kaarsen maken en schminken. Elk uur verzorgt Theaterschool Teylingen de minimusical De Witte Wieven. Terug van weggeweest is het kindertreintje, de Kerst Express, dat ritjes door het dorp rijdt. Ook worden er poffertjes, popcorn en suikerspinnen verkocht en staan er weer enkele schapen en lammetjes.

Activiteiten in de kerk

In de kerk staan ruim 300 internationale kerstgroepen (kerststallen) tentoongesteld en zijn er optredens van Popkoor Goed Gestemd en de Noortukse vissersvrouwen. Ook de demonstraties kunstschilderen vinden plaats in de kerk.

Optredens theaterschool Teylingen

Theaterschool Teylingen voert elk uur minimusical De Witte Wieven op. Een spannende voorstelling over de Witte Wieven die zich 's nachts laten zien op de kwelplek bij de Lochemse berg in het dorpje Zwiep. Maar wat doen zij daar en waarom is toch iedereen bang voor hen? Meer informatie staat op: www.theaterschoolteylingen.nl.

Muzikale optredens

Op het podium buiten zijn optredens van het St. Cecilia Koperensemble, het leerlingenorkest van St. Cecilia, Vocaal ensemble Caprice en soliste Lynn van Werkhoven.


Vrijwilligers en sponsoren

De kerstmarkt wordt geheel georganiseerd door vrijwilligers van de St. Bartholomeusparochie en de Oranjevereniging Voorhout en is mede mogelijk door diverse sponsoren. Zij hebben ook dit jaar weer hun uiterste best gedaan om er een leuke en gezellige kerstmarkt van te maken voor de Voorhoutse samenleving en andere belangstellenden.

Opbrengst

De opbrengst van de kerstmarkt 2018 wordt besteed aan het vervangen van de leien van het kerkdak aan de kant van de begraafplaats.

Meer berichten