Aan de slag met een iPad? Seniorweb biedt een cursus in bibliotheken. | Foto: archief
Aan de slag met een iPad? Seniorweb biedt een cursus in bibliotheken. | Foto: archief Foto: pr

'De iPad heeft mijn leven verrijkt'

Activiteiten

Regio • Leo Ellenbroek mailt bijna iedere dag. Niet alleen met familie en vrienden, maar soms ook met zijn huisarts. "Er ging een wereld voor me open toen ik de iPad (die van Apple, met het appeltje op de achterkant) een jaar geleden kreeg van mijn kinderen."

"Een computer had ik al, maar die gebruikte ik eigenlijk alleen maar om brieven op te tikken. Dus toen de kinderen opeens met een iPad aan kwamen zetten stond ik wel even raar te kijken. Moest dat nou? Maar ik ben om! Bovendien is hij heel handzaam, je kan hem overal mee naar toe nemen. Kaartspelletjes zoals patience, daar ben ik dol op. En dat kan dus ook op de iPad. En wat ik helemaal geweldig vind is dat je over werkelijk álles informatie kunt vinden op het internet."

Mailen met de huisarts

"Laatst had ik een vraag over mijn gezondheid en toen heb ik de huisarts gewoon een mailtje gestuurd. Ook heb ik voor het eerst een minirondreis online geboekt. Dat was best spannend, maar het ging goed. Met mijn kleindochter in Groningen skype ik regelmatig. Met mijn iPad lukt dat. Het is een verrijking van mijn leven."

Schroom niet

Heeft u een iPad en wilt u ook net als Leo er meer mee doen? Volg dan de cursus voor beginners in de bibliotheek. Wij helpen u graag om de mogelijkheden van uw iPad te ontdekken en leren u om de iPad te gebruiken. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door vrijwilligers van Seniorweb. De cursusdata in Warmond (Herenweg 80) zijn vrijdag 11, 18, 25 januari en 1 februari, van 10.00 tot 12.00 uur.

Eigen iPad

Voor de cursus nemen deelnemers hun eigen iPad mee. Met slechts zes deelnemers per cursus is er voldoende ruimte voor aandacht en vragen. De kosten voor deze cursus zijn 35 euro voor leden van de bibliotheek en/of Seniorweb en 40 euro voor niet leden. Deelname kan in alle vestigingen aan de balie van de bibliotheek geregeld worden en ook via de website www.bibliotheekbollenstreek.nl

Uit de krant