Grutto vaarexcursie door de polders | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De grutto is een van de trekvogels in Warmond. | Foto: pr.
De grutto is een van de trekvogels in Warmond. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Grutto vaarexcursie door de polders

  Activiteiten

Warmond • Nu regen en wind hopelijk definitief zijn verdreven uit onze contreien en het landschap weer kleur krijgt , lijkt eindelijk de lente weer voor de deur te staan. En met de terugkeer van de lentevogel bij uitstek, de grutto, is zeker dat een nieuw seizoen is aangebroken. Op zondag 31 maart is de eerste grutto vaarexcursie, georganiseerd door het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn.

Na een energieverslindende tocht van duizenden kilometers zijn de grutto's een paar weken geleden uitgehongerd teruggekeerd uit Spanje en Afrika om na een korte periode van opvetten hier in onze polders te gaan broeden.

Zomer- en wintergasten

Maart is een leuke maand om de natuur in te trekken omdat niet alleen de zomergasten terugkeren, maar ook de overwinteraars zoals smienten nog niet weg zijn. Ze zijn zich nog volop aan het voorbereiden alvorens te vertrekken voor de reis naar hun broedgebieden in Siberië. Maar ook andere wintergasten zoals de grote zilverreigers kieviten, futen, meeuwen-, eenden- en ganzensoorten houden zich nog even op in de polders.

Aanmelden

Deelnemers aan de vaarexcursie verzamelen om 9.30 uur bij het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn. Na een introductie door de ervaren vogelaar en IVN gids Jan Westgeest stappen ze aan het boord van de koeienschuit om met eigen ogen de eerste nieuwkomers en laatste wintergasten te aanschouwen in de polders Poelgeest. Om ongeveer 13.00 uur is de boot dan weer terug bij het Natuur Ontdekking Centrum.

De kosten bedragen 7,50 euro. Omdat er maar beperkt plaats is op de schuit is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via info@koudenhoornontdekken.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>