Kindercorso's kleuren de straten, fietsen versieren op vrijdag 12 april | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Op zaterdag is het kindercorso, voorafgaand aan het Bloemencorso van de Bollenstreek. | Foto: pr./Gerard van Steijn
Op zaterdag is het kindercorso, voorafgaand aan het Bloemencorso van de Bollenstreek. | Foto: pr./Gerard van Steijn (Foto: pr./Gerard van Steijn)
Teylingen

Kindercorso's kleuren de straten, fietsen versieren op vrijdag 12 april

  Activiteiten

Sassenheim/Voorhout • Het kindercorso gaat op zaterdag 13 april in zowel Voorhout als Sassenheim weer vooraf aan het Bloemencorso. Op vrijdag 12 april is het fietsen versieren. 

Elk jaar kent het Kindercorso weer vele deelnemers met prachtig versierde driewielers, fietsen, tractoren, karren, buggy´s en kinderwagens. In de drukke Herenstraat ontvangen de kinderen veelvuldig applaus voor hun prachtige creaties. Het thema voor het Bloemencorso 2019 is ´Changing World´ en dat zie je ook in het kindercorso terug.

Fietsen versieren

Het kindercorso kan ook dit jaar gerealiseerd worden door een aantal Voorhoutse kwekers. Zij stellen hun bloemen beschikbaar. Kinderen kunnen deze gratis ophalen op vrijdag 12 april vanaf 15.30 uur bij de kraam van de Oranje Vereniging Voorhout op het grasveld bij het NS-terrein. De Oranje Vereniging Voorhout nodigt alle kinderen uit om bloemen op te halen en deel te nemen aan het kindercorso.

In Sassenheim kunnen kunnen de kinderen op vrijdag 12 april tussen 18.30 en 19.30 uur hun fiets versieren in Park Rusthoff en bij Speeltuin Beatrix (Vooruitgangdreef 1).

Optocht

In Voorhout vertrekt het kindercorso vanuit het Kievitspark om 10.45 uur. Dit jaar begeleiden Drumfanfare 'St. Cecilia' uit Voorhout, Show- en Marchingband Junioren 'Door Vriendschap Sterk' uit Katwijk , Marchingband 'Tamarco' uit Leiderdorp en Show en Marchingband 'Jong Flora' uit Rijnsburg de stoet.

In Sassenheim start het kindercorso om 11.00 uur ter hoogte van de apotheek in de Hoofdstraat. De jeugdband van Adest Musica begeleidt de jongste corsodeelnemers.

Jury

Een jury bepaalt in Voorhout welke kinderen een prijs verdienen voor hun creatie. De prijsuitreiking van het kindercorso is dit jaar om 14.00 uur in Café Restaurant 'Cheers'.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>