Bollenstreek lentewandeling lijkt traditie te worden | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Deelnemers kunnen tussen de 6 en 40 kilometer wandelen. | Foto: pr.
Deelnemers kunnen tussen de 6 en 40 kilometer wandelen. | Foto: pr. (Foto: Jan Luijk)
Sassenheim

Bollenstreek lentewandeling lijkt traditie te worden

  Activiteiten

Sassenheim • Voor het derde jaar op rij organiseren een aantal gemeenteleden van de Protestantse Gemeente in Sassenheim een wandelevenement dat inmiddels een vaste plaats lijkt te hebben gekregen in de wandelagenda van de Koninklijke wandelbond. De eerstvolgende editie is op zaterdag 20 april.

Fervent wandelaar en organisator van het eerste uur Ruud Kappe kijkt enthousiast terug op de voorgaande twee edities, waarin in totaal tweeduizend deelnemers werden verwelkomd. "In de afgelopen jaren hebben we de Bollenstreek weer terug op de Nederlandse wandelkaart geplaatst. Daarvoor was onze kleurrijke en oer-Hollandse regio verstoken van een groot wandelevenement." Kappe vervolgt: "Met de organisatie van de Bollenstreek lentewandeling kan de meest bloemrijke regio van Nederland weer ontdekt worden door zowel de recreatieve als de langeafstandswandelaar. De routes variëren tussen de 65 en de 40 kilometer."

Afstanden

De organisatie biedt een scala aan wandelafstanden aan, te weten 65, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Bij elke afstand worden prachtige vergezichten aangeboden over de hopelijk kleurig bloeiende en geurende bollenvelden. Ook voeren de wandelingen langs markante gebouwen die de Bollenstreek rijk is. Voor belangstellenden is een fraaie herinneringsmedaille verkrijgbaar.

Startlocatie

Voor de startlocatie mag gebruik worden gemaakt van het bedrijfsterrein van Deleeuw Flowerbulb Group aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Op zaterdagochtend 20 april vanaf 7.30 uur kunnen de eerste wandelaars voor de 40 kilometer van start, daarna volgen de kortere afstanden. De organisatie is druk bezig geweest om het de wandelaars zo veel mogelijk naar de zin te maken, dit alles met behulp van plaatselijke ondernemers. De verwachting is dat het een gezellig, goed verzorgd wandelevenement gaat worden. Nu maar hopen dat de natuur zijn werk doet en gaat zorgen voor bloeiende bollenvelden. Voor meer informatie www.pgsassenheim.nl/lentewandeling.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>