Kaagwater Jazz komt met spetterende tweede editie | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Xander van Zaanen-Durand.
Warmond

Kaagwater Jazz komt met spetterende tweede editie

  Activiteiten

Warmond • De officiële opening van het watersportseizoen op de Kagerplassen is op vrijdag 12 april. Traditiegetrouw is de openingsceremonie in handen van Genootschap de Jeneverboom voor een select gezelschap bij de bekende jeneverboom. Omdat watersport echter voor iedereen is heeft het genootschap vorig jaar aansluitend een jazz evenement georganiseerd in Warmond zelf: Kaagwater Jazz. De tweede editie wordt groter en professioneler. Het hele dorp staat in het teken van jazz.

Dat deze editie groot wordt, is wel duidelijk. Alle horecagelegenheden doen mee en er rijdt een treintje door het dorp, zodat iedereen op en af kan stappen bij de verschillende jazzlocaties. "Kaagwater Jazz moet je zien als een cadeautje aan de Warmonders en de mensen uit de regio die van jazz en gezelligheid houden", aldus Rolf de Vriend, één van de organisatoren.

Kaagwater Jazz begint op zaterdagavond 13 april bij Dekker Warmond, waar iedereen welkom is om zich mee te laten voeren met de prachtige klanken van Lick & Brains. Deze 18 man sterke bigband weet diverse stijlen te combineren tot een verfrissende mix.

Jazz in het dorp

Op zondagmiddag 14 april gaat heel Warmond los. De zeer afwisselende bandjes hebben ieder hun eigen stijl, zodat er voor elke jazzliefhebber iets bijzit. De professionele programmering ligt dit jaar in handen van Rolf Delfos en Alexander Beets. Het moge duidelijk zijn dat zij hun netwerk aan bekende namen en talenten inzetten en daarmee een fantastische line-up voor elkaar hebben gekregen. Aan de kinderen vanaf 7 jaar is ook gedacht. Zij kunnen een heuse jamsessie bijwonen en zelf muziek maken onder leiding van Coen Witteveen.

Droom

Kaagwater Jazz is eigenlijk ontstaan uit een droom. De oudere Warmonders herinneren zich ongetwijfeld nog wel het vroegere 'Jazz behind the Tol'. Al langere tijd wilde het genootschap en de horeca dat weer nieuw leven inblazen. Vorig jaar kon iedereen er al voorzichtig aan proeven en enthousiast worden; dit jaar wordt groots uitgepakt in de tweede editie. Verschillende enthousiaste Warmondse ondernemers ondersteunen het initiatief, evenals SENA, de Gemeente Teylingen en de Rabobank. Dankzij deze steun is het gelukt hier een gratis evenement van te maken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>