De koningsdagactiviteiten zijn in de Dorpsstraat. | Foto: archief/ Peter Schipper
De koningsdagactiviteiten zijn in de Dorpsstraat. | Foto: archief/ Peter Schipper Foto: fbps/Peter Schipper

Spelletjes, optredens en appeltaart bij Koningsdag Warmond

Activiteiten

Warmond • De Vereniging tot viering van Warmondse Feesten (VWF) heeft voor Koningsdag een actief programma samengesteld.

Al om 8.00 uur kunnen de (redelijk) vroege vogels hun eerste slag van de dag slaan. De eerste vlaggers winnen een koningsdagtaart. Vervolgens start om 10.00 uur de fietsenparade vanaf de Koningsboom in de Marijkestraat. Het is tegelijkertijd ook de start van de braderie/vrijmarkt in de Dorpsstraat.

Appeltaartwedstrijd

VWF is ook op zoek naar de beste thuisbakkers, die op de verjaardag van de Koning de lekkerste appeltaart bakken. De appeltaart inleveren kan om 10.00 uur. Om 13.00 uur gaat de jury alle inzendingen beoordelen en wordt de prijswinnaar bekend gemaakt.

Na de aubade bij de Pomp is om 11.15 uur een samenkomst van alle Warmondse gedecoreerden in Het Trefpunt. Buiten gaat het feest ondertussen door met een optreden van Jong Flora (om 11.15 uur).

Om 12.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken in de VWF-kraam en zijn ook brandweeractiviteiten op het Kaakspleintje (zijstraat Dorpsstraat, achter de Oude School). Daar begint ook om 14.00 uur het voetballen voor deelnemers tot 16 jaar.

In de Straat ter Leede zijn vanaf 13.30 uur kleuterspelletjes en is het etalagespel voor kinderen vanaf groep 3.

Om 14.00 uur treden The Quartels op, om 16.30 uur Gijs and Friends. De prijsuitreiking van verschillende activiteiten is om 16.00 uur.

Kijk voor meer informatie op https://vwfwarmond.nl/.

Uit de krant