Logo deteylinger.nl
De Sassenheimse bluesband The Dynamite Blues Band is inmiddels niet meer weg te denken van de bluesfestivals in binnen- en buitenland. | Foto: pr.
De Sassenheimse bluesband The Dynamite Blues Band is inmiddels niet meer weg te denken van de bluesfestivals in binnen- en buitenland. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Komen Lopen en Dynamite Blues Band bij Havenfestival

  Activiteiten

Sassenheim • Vier bands uit de regio zijn op zondag 19 mei te zien bij het Havenfestival bij de Oude Haven. Het feest is van 14.30 tot 19.30 uur en voor alle leeftijden vrij toegankelijk.

14.30 uur The Tambles

Als je snel kijkt lijkt het net alsof The Tambles uit een tijdmachine zijn gestapt. Want naast dat de jongens eruit zien als figuranten van uit een 60's cult-film, klinkt ook hun garage rock als een geoliede motor van een klassieke Chevrolet Camaro op volle toeren. Je kan de jongens al kennen als de backing band van Jerry Hormone, van hun succesvolle tribute aan The Velvet Underground met o.a. Maurits Westerik, Henk Koorn en Carol van Dijk of als een van de meest geboekte band van Popronde 2018 met maar liefst 27 shows. Dit najaar brengt de band hun debuutalbum uit via het Spaanse Bickerton Records waarmee ze je beloven terug te brengen naar 1966.

15.45  uur Morning View

Voornamelijk geïnspireerd door de alternatieve rockmuziek van de jaren negentig en mede dankzij de onhebbelijkheden van het Groenehartse polderlandschap zag Morning View het daglicht: ongezouten aanstekelijke rock covers. Na jarenlang elkaars muzikale pad te hebben gekruist in verschillende projecten was de samenwerking in deze formatie onvermijdelijk. Ze hebben maar één doel: het publiek laten wegdromen naar de grungehoogtijdagen van weleer.

Na verscheidene succesvolle projecten en jamsessies besloten Keith Schoonderwoerd (BackUpPlan, Macho Grandes), Simon Olierook (BackUpPlan, the Exile), Erik Olierook (the Exile) en Allard Meijering (BackUpPlan, Macho Grandes) de handen ineen te slaan om een nieuwe band op te zetten. Met een solo-gitarist, bassist, drummer en zanger in de knip begon de zoektocht naar een muziekstijl die goed voelde. Al jammend kwamen we tot de conclusie dat de muziek van onze jeugd de boventoon voerde. Na de eerste paar optredens werd al vrij snel duidelijk dat we iets misten: een slaggitarist.

Er werd in oud bandgenoot Bas van Berkum (BackUpPlan, Holy Water) een enthousiaste slaggitarist en sterke backing vocals gevonden. Met een complete bezetting en vijf neuzen dezelfde kant op zag eind 2013 de band zijn eerste échte levenslicht: Morning View was eindelijk een feit! Tegenwoordig laten ze menig podium trillen met covers van onder andere Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Stone Temple Pilots, Live en natuurlijk nog veel meer!  Kortom dit moet je live meemaken.

17.00 uur Dynamite Blues Band

De Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 en derde plaats finalist op de European Blues Challenge 2019 - staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock'n'roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle bluesformatie "Big Blind". In 2014 nam de band haar debuutalbum "Shakedown & Boogie" op in de Amsterdamse IJland-studio met lovende recensies in de relevante muziekbladen tot gevolg. 13 eigenzinnige nummers met een verfrissende en gewaardeerde veelzijdigheid. De band werd gevraagd voor de populaire talkshow "De Wereld Draait Door" en maakte haar energieke livestatus, met het kenmerkende vette, rauwe bluesgeluid, helemaal waar op diverse festivals als "Ribs & Blues", "Kwadendamme Blues" en in België op "HookRock" en het "Belgian Rhythm & Blues Festival" in Peer. Een nieuw hoofdstuk volgt in 2016 met het tweede studio-album "Kill Me With Your Love". Nu nóg veelzijdiger klinkend met een meer volwassen sound, zonder aan energie en speelplezier in te boeten. Met shows op (o.a.) Het Zwarte Cross Festival en tijdens Countdown Café (Radio Veronica), laat de band horen nog steeds vol bruisende energie en dynamiek te zitten. Tevens wordt in 2016 voor de eerste keer Duitsland aangedaan wat smaakt naar meer!

Naast de eigen optredens in het clubcircuit en festivals door heel het land, speelde de band in de afgelopen jaren ook supports voor (o.a.) The Hoax, Guy Forsyth, The Fabulous Thunderbirds, T99, DVL en The Paladins. In 2018 wint de band de "Dutch Blues Challenge" waardoor het Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de "International Blues Challenge" in Memphis (USA) en op De Azoren voor de "European Bues Challenge". Om de band écht goed te kunnen "beleven" kun je het beste een spetterend live-optreden bijwonen; dan ervaar je de energie en het speelplezier het beste! Vergeet dan alleen niet je dansschoenen en veiligheidsbril mee te nemen, want explosiegevaar ligt op de loer!

18.30 uur Komen Lopen

Komen Lopen is uniek! Slechts één contrabas, één gitaar, één trommel en drie stemmen. Dat is alles wat de drie broers van Komen Lopen nodig hebben, om zondag een waanzinnig optreden neer te zetten als afsluitende band van Havenfestival 2019 In de afgelopen jaren heeft Komen Lopen zich ontwikkeld tot een ijzersterke akoestische coverband: honderden optredens rijk, niet voor de hand liggend repertoire en een heerlijke, ontwapenende presentatie

Het Havenfestival wordt al 38 jaar georganiseerd. Dit jaar is het festival losgekoppeld van Koningsdag. De organisatie is in handen van de samenwerkende horeca op de Oude Haven.

Meer berichten