Afbeelding
Foto: pr.

't Overbosch in augustus teken van kunst

Activiteiten

Voorhout • Het lijkt nog ver weg, maar bij de liefhebbers staat al in de agenda: Kunst in 't Overbosch en Kunst voor Kids. In het weekend van zaterdag 17 augustus (tussen 12.00 en 17.00 uur) en zondag 18 augustus (van 10.00 tot 16.00 uur) komen weer tientallen kunstenaars naar het Overbosch om daar 'live' nieuwe kunstwerken te maken. De toegang is gratis.

De bezoekers kunnen kennis maken met schilder- en dichtkunst, maar ook zal er muziek zijn en een brede variatie aan andere kunstvormen.

Een tip: kom zowel op de zaterdag als de zondag, om de kunstwerken te zien 'groeien'. Op de zondag stemmen alle bezoekers op het 'Meest inspirerende kunstwerk'. De winnende kunstenaar mag dan de Cup met de Gouden Oren in ontvangst nemen. Joep Derksen, voorzitter van de Stichting Vrienden van het Overbosch, laat weten: "Natuurlijk is voor alle kunstenaars meedoen belangrijker dan winnen. Maar iedere deelnemer vindt het fijn, als haar of zijn werk positief beoordeeld wordt door de bezoekers van Kunst in 't Overbosch".

Tijdens Kunst voor Kids, op zondag 18 augustus tussen 11.00 en 14.30 uur, kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar hun eigen kunstwerken kunnen maken. Zo genieten ze van de natuur en de cultuur. Hun (groot)ouders kunnen er bij blijven, of in de tussentijd een rondje door het Overbosch wandelen.

Uit de krant