Ruïne van Teylingen open tijdens Dag van het Kasteel | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De Ruïne staat twee dagen in het teken van handel en ambacht. | Foto: pr.
De Ruïne staat twee dagen in het teken van handel en ambacht. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Ruïne van Teylingen open tijdens Dag van het Kasteel

  Activiteiten

Voorhout • De Ruïne van Teylingen is op zondag 9 en maandag 10 juni van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Naast het thema van de Dag van het Kasteel, 'Over de grens', is op Eerste Pinksterdag ook het thema 'Handel en Ambacht'. Bezoekers wanen zich in deze dagen in middeleeuwse sferen.

Tijdens de klanken van de jonge harpist Bas en muziekgroepen Anderfolk en Parsley, prijzen handelaren hun waren aan, waaronder kaarsen en balsems uit natuurlijke grondstoffen van Loenasa en lederwaren van de Buidelaer. Ignis Dominum laat zien hoe vroeger vuur werd maakt zonder lucifer of aansteker. De chirurgijn toont dat de middeleeuwse geneesheren veel kundiger waren dan de meeste mensen tegenwoordig denken. Het Uilenheksje vertelt over haar twee uilen. De verhalenverteller vertelt zijn verhalen.

De vijftiende eeuwse huurlingen van het Campement van Sint-Severus, de strijders van Goudswaard met hun uitstekende vervaardigster van middeleeuwse kostuums en het allegaartje uit dezelfde tijd, Altegaar met zijn Spellencraem, zullen hun kampement opslaan, net als de vissers van Gwylan (800 v. Chr).

Aan gevechtsdemonstraties zal het niet ontbreken, net als een schietbaan waar bezoekers onder begeleiding de gelegenheid krijgen met pijl en boog te oefenen.

De toegang bedraagt 3 euro voor volwassenen, 1,50 euro voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Kinderen tot en met 3 jaar krijgen gratis entree. Parkeren bij de Ruïne van Teylingen (Teylingerlaan 15a) is gratis.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>