Even terug in de tijd op de Dag van het Kasteel | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Van een ouderwets vuurtje tot een paardentram: het was er allemaal. | Foto en tekst: Piet van Kampen
Van een ouderwets vuurtje tot een paardentram: het was er allemaal. | Foto en tekst: Piet van Kampen (Foto: piet van kampen)

Even terug in de tijd op de Dag van het Kasteel

  Activiteiten

Warmond • Brood aan een stok boven een laaiend vuurtje bakken. Primitief zoals het eeuwen geleden er aan toe ging. Maar wel leuk om te doen. Hoe is het om met een kruisboog te schieten?

Een uitdaging maar wel even wennen om de roos te raken en niet de boom even verderop. Op Tweede Pinksterdag kon het in Warmond. Dat niet alleen tijdens de 12de editie van het Kasteel waarin 19 kastelen en/of landgoederen in de de provincie te bezichtigen. Er viel meer te beleven. Het fraaie landgoed van Oostergeest en Vroenhof trok bezoekers die er nog nooit waren geweest en zich konden vergapen aan de fraaie percelen die vanaf de weg niet zijn te zien. Een ware openbaring om het te betreden. Lommerrijke oorden waarin vogels en insecten nog een veilig domein vinden en het gewas welig tiert. In het landgoed Vroenhof konden bezoekers genieten van concerten terwijl 'Jan Steen' een woordje met hen wisselde. Op het eveneens prachtige landgoed Oostergeest werden bezoekers ontvangen en konden zich vergewissen van de mooie natuur. In het bos bij Huys te Warmont kon een broodje worden gebakken zoals dat in vroeger tijden gebeurde. Daar kon ook de kruisboog ter hand worden genomen en maar afwachten hoe het met de schutterskunsten was gesteld. Even verkassen? Een ritje met de paardentram bracht de bezoekers naar een volgend stekkie. In jachtige tijden even terug in de tijd. Weg van de drukte en het massatoerisme. Een verademing.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>