Logo deteylinger.nl
Foto:
Voorhout

Dertiende editie van de kerstmarkt op het plein

  Activiteiten

Voorhout • Het kerkplein voor de Bartholomeuskerk aan de Herenstraat wordt voor de dertiende keer aangekleed in kerstsfeer. Op zondag 15 december is daar de inmiddels bekende kerstmarkt van 11.00 tot 16.30 uur.

Op de markt staan meer dan 30 verschillende kramen met diverse (handgemaakte), (kerst)artikelen, oud-hollandse ambachten en winterse hapjes en drankjes. Het is alleen mogelijk om met contant geld te betalen, pinnen is niet mogelijk. Aan de kinderen is ook gedacht door diverse leuke activiteiten en voorstellingen. Ook zijn er muzikale optredens.

Boekenmarkt

Ook dit jaar is een deel van het plein ingeruimd voor de grootste boekenmarkt van de Bollenstreek. Vele duizenden boeken zijn in de loop van het jaar ingezameld en opgehaald. In augustus is de voorbereiding gestart. De boeken zijn gesorteerd, waarbij beschadigde boeken uit het bestand werden verwijderd. Ook de betere boeken van het vorige jaar werden weer tevoorschijn gehaald.

In een grote tent op het kerkplein staan ruim 200 kratten met boeken op tafels. De boeken zijn verdeeld over de volgende categorieën: literatuur/romans, kinderboeken, stripboeken, geschiedenis, reisgidsen, stad en land, natuur en algemene informatie.Er zijn dit jaar ook weer heel wat kratten met dvd's en cd's. Ook zijn er twee dozen met oude ansichtkaarten.

De kerstmarkt wordt georganiseerd door vrijwilligers van de St. Bartholomeus parochie in nauwe samenwerking met de Oranjevereniging Voorhout en mogelijk gemaakt door diverse sponsoren.

Meer berichten