Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Teylingen

Kerstsamenzang in Voorhout, Sassenheim en Warmond

  Activiteiten

Teylingen • In de drie dorpen kan deze en aankomende week meegezongen worden met kerstliederen. 

Samen zingen in de Pancratiuskerk

Op zondag 15 december om 15.00 uur in de Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188 in Sassenheim). Het koor Rutters Voice, onder leiding van Fabian Haggenburg, brengt liederen van John Rutter ten gehore. Ook zullen er een aantal kerstliederen meegezongen kunnen worden. Na afloop is er voor de bezoekers warme chocolademelk en kunnen zij de kerststallen tentoonstelling bezoeken.

Kerstmantra samenzang

Ellen Spaargaren geeft op maandag 16 december van 19.30 tot 21.30 uur een avond kerstmantra zingen in de Roef (naast de Bartholomeuskerk in Voorhout). Deze samenzang neemt je even weg van alle december drukte en laat je stilstaan bij de bron van het kerstfeest. Een mantra is een enkel woord, een zin of soms een gedicht dat wordt gezongen om je gedachten tot rust te laten komen. De muziek raakt je op een dieper niveau en helpt om te ontspannen. Je kunt kracht putten uit de liefdevolle stilte die steeds als vanzelf ontstaat. Het zingen en luisteren naar mantra's uit diverse culturen brengt je op een eenvoudige wijze in contact met je essentie, zodat je je even geen zorgen meer maakt over allerlei gedoe. Het zingen van mantra is dan ook een eenvoudige manier om te mediteren. Meer informatie en inschrijven: www.palliam.nl.

Kerstsamenzang in de Matthiaskerk

Het Warmonds Schippertjeskoor zingt op zaterdag 21 december tijdens de traditionele kerstsamenzang in de Sint Matthiaskerk (Herenweg 78 in Warmond). De kerk wordt verlicht met honderden kaarsjes. Kinderen mogen een eigen muziekinstrumentje meebrengen om een aantal liedjes mee te spelen. De samenzang begint om 19.00 uur.


 

Meer berichten