Nationale Voorleesdagen: dansen met Moppereend | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Teylingen

Nationale Voorleesdagen: dansen met Moppereend

  Activiteiten

Teylingen • De Nationale Voorleesdagen zijn van 22 januari tot en met 1 februari. Doel van deze jaarlijkse campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen en in samenwerking met de Bibliotheek Bollenstreek heeft gezelschap SterKKK dit jaar een interactieve dans- en theaterworkshop voor peuters en kleuters ontwikkeld rondom het verhaal van Moppereend.

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling, zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en wordt hun woordenschat én taalbegrip vergroot. Er zijn nog meer voordelen van het (voor)lezen zoals een beter begrip van de wereld om je heen en het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Ook de VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek erkent het belang van voorlezen aan jonge kinderen. Vrijwilligers richten zich daarbij specifiek op diegenen die moeite hebben met taal.

Workshops

Het boek Moppereend is door een comité van Nederlandse jeugdbibliothecarissen gekozen tot het Prentenboek van het Jaar 2020. Een mopperboek om vrolijk van te worden! Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen en in samenwerking met de Bibliotheek Bollenstreek heeft gezelschap SterKKK dit jaar een niet te missen, interactieve dans- en theaterworkshop voor peuters en kleuters ontwikkelt rondom het verhaal van Moppereend. Het accent ligt hierbij op het inleven en uitbeelden van emoties.

In alle vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek is een workshop te volgen. In Sassenheim (Kerklaan 42) is Moppereend te gast op woensdag 22 januari om 13.00 en 13.45 uur, in Voorhout (Herenstraat zijn de workshops op vrijdag 24 januari om 15.30 en 16.15 uur en in Warmond (Herenweg 80) op vrijdag 31 januari om 15.30 en 16.15 uur. Deelname kost 2,50 euro voor leden en 3,50 euro voor niet leden. Kinderen kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek en zij krijgen dan ook een gratis knuffeltje. Meer informatie en de kaartverkoop op www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>