Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Warmond

Met de Jan Steen-gidsen op stap

  Activiteiten

Warmond • Gidsen Anja Schrage en Astrid Hennekam nemen wandelaars op zondag 19 juli mee in het werk van Jan Steen. Zij laten zien hoe het historische Warmond zichtbaar is in het werk van de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw, zoals het inmiddels verdwenen middeleeuwse kasteel Lockhorst. Vele leuke en interessante weetjes geven een nieuwe blik op de eeuwenoude schilderijen.

Jan Steen schilderde verschillende wereldberoemde werken in zijn Warmondse jaren. Op diverse locaties in de dorpskern wordt stilgestaan bij schilderijen van de meester. Wat zei dat ‘huishouden van Jan Steen’ nou helemaal, was het een weerspiegeling van zijn leven of was Jan Steen meer een moralist? En waarom zie je op zoveel schilderijen een vogelkooi? Op deze en andere vragen wordt dieper ingegaan.

De wandeling start om 14.00 uur bij het hek van de Oude Toren. Duur is ongeveer anderhalf uur en het eindpunt is bij de VVV aan de Gemeentehaven. Kosten zijn 7,50 euro inclusief koffie/thee. Aanmelding vooraf is nodig vanwege de corona-maatregelen. Maximaal zes deelnemers. Aanmelden via jansteendorp.nl.

Meer berichten