Afbeelding
Foto: Esther Luijk

Geen kermis en grote activiteiten in Voorhout tijdens afgeslankte najaarsfeesten

Activiteiten Voorhout

Voorhout • De Oranje Vereniging Voorhout stuurt een mededeling over de Najaarsfeesten in. De kermis gaat dit jaar niet door, net als de lampionnenoptocht, de wielerronde, hardloopwedstrijd en braderie.

"De wereld staat nog steeds op zijn kop. Voor ons als Oranje Vereniging Voorhout hebben de gestelde maatregelen grote consequenties gehad voor ons voorjaarsprogramma. Met de aanpassing in de regels konden we de blik naar onze najaarsfeesten richten. Voor de vergunningsplichtige evenementen dient bij de gemeente allerlei extra informatie over de handhaving van de coronaregels ingediend te worden. Deze extra regels gelden vooral voor activiteiten die veel bezoekers trekken en waarbij gepaste afstand houden tot elkaar een probleem kan gaan opleveren. 

Op basis van die regels kunnen er dit jaar helaas geen grote publieksactiviteiten worden georganiseerd. Dus geen kermis, geen wielerronde, geen hardloopwedstrijden, geen lampionnenoptocht, geen braderie, geen solexrijden, geen tandemrijden etc. Het is duidelijk dat door deze nieuwe regels de feestweek dit jaar niet op de gebruikelijke manier georganiseerd kan worden. Dat is heel spijtig, maar we zijn tenslotte de Oranje Vereniging Voorhout en vinden het geen optie om helemaal niets te doen voor onze inwoners, daarom hebben wij besloten om sommige activiteiten aan de hand van de geldende regels door te laten gaan. We kunnen allemaal wel wat gezelligheid en vertier gebruiken. Bij de activiteiten die doorgaan moet u zich vooraf aanmelden." 

Welke activiteiten dit zijn, is in het najaarsboekje te lezen, dat in de derde week van augustus op de deurmat valt. Meer informatie via www.oranjeverenigingvoorhout.nl.

Uit de krant