Logo deteylinger.nl
Foto: Esther Luijk
Sassenheim

'Kermis voor kinderen op Boschplein' tijdens Sassenheimse Najaarsfeesten

  Activiteiten

Sassenheim • De Oranjevereniging Sassenheim schrapt alle binnenactiviteiten van de najaarsfeesten, die in de derde week van september zijn. Er komt dus definitief geen feesttent. Dat laat voorzitter Rob Koek weten in een brief. Wel wil de organisatie een kleine kermis voor kinderen op het Boschplein in het centrum plaatsen. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen daar van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 september terecht.

"Wij zijn van mening dat aan najaarsfeesten gerelateerde evenementen, waar dan ook binnen georganiseerd, op enig tijdstip problemen zullen veroorzaken met het in acht nemen van de anderhalve meter-regel. Deze regel is, net als alle andere RIVM-richtlijnen, bij het opstellen van ons programma telkens een keihard uitgangspunt geweest," schrijft de voorzitter.


Vergunning aanvragen

De Oranjevereniging kijkt nu naar de mogelijkheid voor een een kleine kermis op het Boschplein, het plein bij de bibliotheek in het centrum. Koek: "Wij hebben, in goed overleg met onder andere de gemeente, besloten om voor kinderen in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar een vergunning voor een 'Corona-Proof kermis' aan te vragen." Ouders als begeleider ook welkom. "Onze beveiligers zullen er op toezien dat er niet te veel ouders tegelijk op het terrein komen." 

Pizza Party voor 13 tot 17 jaar

Daarnaast organiseert de Oranjevereniging op vrijdag 18 september een Pizza Party. Jongeren tussen de 13 en 17 jaar kunnen dan tussen 17.00 en 20.00 uur gratis een pizzapunt eten. Ook de frisdranken zijn voor de bezoekende jongeren geheel gratis.

Wel wandelen en fietsen

De OV zet verder in op buitenactiviteiten. Koek: "Voor de actieve Sassemmers onder ons organiseren wij een wandel en/of handloop evenement, waarbij u zelf bepaald op welk tijdstip u uw prestatie verricht. En bij de fietstocht op zaterdag wordt er gestart met afstand van elkaar."

Veel op televisie

Koek vervolgt: "Ook organiseren we nog een aantal evenementen die bij Bollenstreek Omroep TV te zien zullen zijn en waarvoor u dus helemaal niet de deur uit hoeft. Naast drie geweldige concerten, van Shirma Rouse, KLM-Orkest en Crescendo, is er voor onze ouderen een bingomiddag. Op vrijdagavond zullen tijdens een spannende quiz een aantal bekende Sassenheimers het in de studio tegen elkaar opnemen. Maar ook de kijker kan thuis vanuit een luie stoel meedoen aan deze quiz. We zullen dus twee winnaars hebben die avond,. En er zijn leuke prijzen beschikbaar. En op zaterdagavond dan nog de Grote Kermis Bingo met echt gigantische prijzen."

Volgende week worden de programmadetails bekend gemaakt worden. Dan is ook meer bekend over aanmelding. 

Voorzitter Koek sluit af: "Wij vragen aan alle bezoekers om bij alle evenementen de richtlijnen van de RIVM te respecteren, zodat wij deze Najaarsfeesten gezellig, maar ook veilig met elkaar kunnen vieren. Wij wensen u heel veel plezier bij deze anders dan andere Najaarsfeesten 2020."

Meer berichten