Logo deteylinger.nl
Werk van Joke Crul.
Werk van Joke Crul. (Foto: pr.)
Warmond

Expositie: De relatie van de mens tot...

  Activiteiten

Warmond • Kunstenaars Veerle Verheggen en Joke Crul exposeren van 5 november tot en met 2 december in Galerie de Pomp (Dorpsstraat 38).

Op zondag 8 november om 14.00 uur vertelt Veerle Verheggen iets over haar werk in de tuin van de galerie. Veerle heeft ruim 25 jaar portret- en model boetseerlessen gehad van beeldhouwster Veri van Dormolen aan de SKVR in Rotterdam. Haar beelden zijn allemaal gemaakt naar model en van daaruit gestileerd of zelfs geabstraheerd. Maar de mens erin blijft zichtbaar. Haar fascinatie is strakke lijnen die mooi vloeiend lopen. Bij Galerie de Pomp zullen binnen voornamelijk bronzen beelden te zien zijn, maar in de tuin met vijver staan ook nog keramische uitvoeringen.

Joke Crul

Joke Crul is op zondag 8 november om 14.00 uur aanwezig. Bij deze expositie tijdens de kunstweek zien bezoekers een overzicht van haar werk uit diverse perioden variërend van grafisch figuratief naar abstract. Joke is een intuïtief schilder. Ze maakt gebruikt van pigmenten, inkten, apothekerskleurstoffen en vissenschubben. Kant en klare kleuren kent ze niet en alles wordt laag over laag aangebracht met als basis olieverf. De kwast wordt nauwelijks gebruikt, haar tien vingers fungeren als instrument. Haar thema is mens en relatie, tot de ander, de natuur, kosmos en universum. Hoewel Joke jarenlang geëxposeerd heeft en vooral verbonden is geweest aan galerie Smelik en Stokking in Den Haag, is ze gestopt met exposeren. Als inwoner van Warmond maakt ze nu graag een uitzondering voor de kunstweek.

Meer berichten