Logo deteylinger.nl
<p>Sinterklaas komt wel naar Voorhout, maar er is vanwege de huidige maatregelen geen intocht dit jaar. | Foto: pr.</p>

Sinterklaas komt wel naar Voorhout, maar er is vanwege de huidige maatregelen geen intocht dit jaar. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Voorhout

Sinterklaas digitaal te volgen tijdens bezoek aan Voorhout

  Activiteiten

Voorhout • De aankomst van de boot van Sinterklaas en de ontvangst op het kerkplein kunnen dit jaar niet doorgaan, maar uiteraard zal de goedheiligman de Voorhoutse kinderen niet vergeten.

In overleg met de gemeente en de hulpdiensten van Teylingen hebben de organiserende vereniging Cultuur Verheft en winkeliersvereniging Voorhout onderneemt! besloten om dit jaar geen fysieke Sinterklaas intocht te houden in Voorhout. Dit door een te verwachten grote opkomst van publiek en het gevaar voor de volksgezondheid in verband met de coronapandemie.

Film

De activiteiten van Sinterklaas in Voorhout zijn thuis op de bank te volgen. Op 14 november vanaf 16.00 uur gaat de film over Sinterklaas in Voorhout online. Volg de berichten op de facebook pagina van Cultuur Verheft en Voorhout onderneemt! en blijf op de hoogte van de sinterklaasactiviteiten in het dorp.

Wedstrijd

Daarnaast heeft toneelvereniging een wedstrijd uitgeschreven voor de Voorhoutse jeugd tot 9 jaar: ‘Wie maakt de mooiste of kleurrijkste mijter voor Sinterklaas?’. Knutsel, kleur, zet hem op, maak een foto en stuur deze naar jp.does@ziggo.nl. De mooiste mijter wint een bezoek aan en een ontmoeting met Sinterklaas.

Aan de wat oudere kinderen van Voorhout wordt gevraagd om een bestaand Sinterklaaslied te voorzien van een eigentijdse nieuwe 2020 tekst. Ook dit kan gemaild worden naar jp.does@ziggo.nl..

Geen huisbezoeken

Tenslotte nog dit; de huis- of bedrijfsbezoeken zoals die in voorgaande jaren plaatsvonden zijn helaas dit jaar niet mogelijk. Maar Cultuur Verheft biedt de kans om een ingesproken video boodschap of een ware livestream verbinding aan te vragen; beide uiteraard van en mét Sinterklaas.

Via de Sintcentrale op www.cultuurverheft.nl is een digitale boodschap van de Sint te regelen.


Kijk voor meer informatie over de sinterklaasintocht en de activiteiten ook op de Facebookpagina van Voorhout onderneemt!: https://www.facebook.com/voorhoutonderneemt

n Geen intocht of thuisbezoeken, wel een wedstrijd en een livestream

Meer berichten