Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Regel voortaan zelf online overheidszaken met cursus Digisterker

  Activiteiten

Voorhout • Belastingaangifte doen, een afspraak maken met de gemeente of zorgtoeslag aanvragen. Steeds meer zaken regel je via internet. Voor iedereen die in Teylingen woont en nog niet weet hoe dat werkt start in de Bibliotheek Bollenstreek, vestiging Voorhout, de cursus ‘Digisterker: werken met de e-overheid’. De eerste van vier lessen is op vrijdag 11 december. Aanmelden kan in de bibliotheek of via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Tijdens deze cursus leren deelnemers: een DigiD aan te vragen, hoe deze DigiD te gebruiken en om handiger gebruik te maken van overheidssites. Zij leren ook hoe je informatie kan aanvragen bij de gemeente Teylingen en andere overheidsinstanties. Deelnemers maken gebruik van een laptop van de bibliotheek. Om de cursus goed te kunnen volgen is wel wat ervaring met het gebruik van computers en internet nodig. Er wordt zorgvuldig omgegaan met privacy en veiligheid. Na deze cursus hebben deelnemers meer zelfvertrouwen om zaken thuis ook online te regelen. 

Het maximumaantal deelnemers is 4. De groepen zijn klein, zodat iedereen de aandacht kan krijgen om nieuwe vaardigenheden te leren. Uiteraard worden de corona maatregelen gehandhaafd. 

Praktische informatie

De cursusdagen zijn vrijdag 11 en 18 december en 8 en 15 januari van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek in Voorhout. De kosten zijn 15 euro voor leden en 20 euro niet-leden.

Heb je een andere digitale vraag? Kom dan naar het digitale inloopspreekuur. In de bibliotheek van Voorhout vindt dit spreekuur iedere dinsdag plaats van 10.00 tot 12.00 uur. De inloop is gratis.

Meer berichten