Logo deteylinger.nl
<p>De natuurijsbaan in Sassenheim gaat de komende weken niet open. | Foto: pr./www.aerialfootageholland.nl/</p>

De natuurijsbaan in Sassenheim gaat de komende weken niet open. | Foto: pr./www.aerialfootageholland.nl/

(Foto: www.aerialfootageholland.nl/)
Teylingen

Natuurijsbanen blijven dicht door corona

  Activiteiten

Teylingen • De schaatsclubs in Sassenheim en Warmond houden de komende weken hun ijsbanen gesloten. Zowel de Sassenheimse IJsclub,  de Warmondse IJsclub (WIJC) als de Voorhoutse IJsclub laten weten de deuren niet te openen in de komende week.

De weersvoorspellingen laten een duidelijke daling van de temperatuur zien in de komende dagen, en dus kijken veel mensen ernaar uit om te kunnen schaatsen. Dat zal helaas niet gaan op de natuurijsbanen in Warmond en Sassenheim. Daar blijven de deuren gesloten, zo laten de besturen van de clubs weten. Vanwege de huidige maatregelen en situatie door corona, kunnen zij met name de gezondheid van hun vrijwilligers niet garanderen. Philip van der Post, voorzitter WIJC, schrijft: “Ons draaiboek was aangepast, het protocol geschreven en akkoord bevonden door de gemeente Teylingen, we waren er helemaal klaar voor. Maar het lijkt ons nagenoeg onmogelijk om de gezondheid van iedereen op en om de baan te kunnen garanderen. “ 

In Voorhout kunnen de ze ook de anderhalve meter niet garanderen. “Omdat de ijsbaan niet volledig omheind is kan de anderhalve meter-maatregel niet gegarandeerd worden. Dit gegeven heeft zwaar gewogen in de besluitvorming naast de ontwikkelingen met betrokken tot covid.”

Het bestuur van de Sassenheimse IJsclub: “In een tijd van een lockdown met avondklok waarin ondernemers niet open mogen zou het raar zijn om een ijsbaan wél open te laten gaan. En dat is jammer. Héél jammer…”.

Meer berichten