Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Teylingen

Sporten met ‘Get Active’: Hardlopen en fietsen met Welzijnskwartier

  Activiteiten

Welzijnskwartier is gestart met ‘Get Active’, de kans voor jongeren van 13 tot en met 17 jaar om de deur uit te gaan. Kom in beweging, stel je doel, wordt fit en win een medaille.

Het is niet anders, we zitten veel binnen. We worden minder fit, hebben minder energie en misschien neemt het gewicht ook een beetje toe. Daarom is dit de kans voor jongeren van 13 tot 17 jaar om hier wat aan te doen. In verschillende gemeenten van de Duin- en Bollenstreek is het sportproject ‘Get Active’. Meedoen is gratis. Afhankelijk van de gemeente, kan er samen met het jongerenwerk worden gefietst en worden hardgelopen met voor beide sporten een gaaf einddoel.

Hardlopen

Elke week kunnen jongeren samen met een jongerenwerker gaan hardlopen met als einddoel de Singelloop (7 km) in Leiden. Door middel van interval-training bouwen ze rustig op, zodat iedereen dien de Singelloop door de pandemie niet doorgaat, zorgt Welzijnskwartier voor een eigen ‘run’.

Fietsen

Stap samen met het jongerenwerk elke week op de pedalen. Elke week een andere route, elke week fit! Ook hier trainen ze naar een gaaf doel toe: misschien in de zomer wel een rit in de Ardennen, Veluwe of elders in Nederland. Als sportieve beloning ontvangen deelnemers na afronding van één of beide uitdagingen een sporthorloge om ook na dit project door te gaan met sporten.

Aanmelden in Teylingen via www.welzijnskwartier.nl of nielskrijgsman@welzijnskwartier.nl.

Meer berichten