Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Kunst in Galerie de Pomp

  Activiteiten

Warmond • Met inachtneming van de coronaregels kan de expositie in Galerie de Pomp van 11 februari tot en met 17 maart worden bezocht. Drie kunstenaars exposeren hun werk.

Annemarie van Noort

Keramiek vormt al ruim 20 jaar een passie voor Annemarie van Noort. Zij volgde gedurende drie jaar de vaktechnische opleiding Keramiek bij het SBB te Gouda en volgde diverse specialisaties op het gebied van vormgeving en glazuurtechnieken. Haar inspiratie vindt zij in haar directe omgeving; van moderne architectuur met zijn geometrische vormen tot de meer organische elementen van zee, golven en het strand. De laatste jaren heeft haar werk een duidelijke ontwikkeling doorgemaakt. Keramiek vormt de basis maar door toepassing van diverse complementaire materialen zoals RVS, cortenstaal en hout, ontstaat een krachtig en harmonieus geheel. Belangrijk bij de vormgeving is de spanning die ontstaat door contrast tussen materiaal, textuur, vorm en kleur. Tijdens deze expositie laat zij de verschillende fases zien, wat zowel figuratief als abstract werk is. Op 7 maart van 15.00 tot 17.00 uur is Annemarie aanwezig om iets over haar werk te vertellen. 

Jannetta Bron

Jannetta Bron maakt sinds 2011 kunstwerken van glas met behulp van de techniek van het samensmelten van glas. Bij het maken van haar kunstwerken laat zij zich leiden vanuit het gevoel, gevoel dat is geïnspireerd op het moois van de natuur. Zij snijdt het glas in de vormen die haar aanspreken en maak van deze verschillende stukken een geheel. Zij brengt met deze kunstvorm het glas tot leven door het licht telkens op een andere manier op te laten schijnen. Er ontstaat een samenspel van glas, kleur en licht. Zij ziet een parallel tussen haar werk en de samenleving: “Wij leven in een veelkleurige samenleving waarin iedereen zijn plekje wil. De stukjes gekleurd glas moeten ook hun plekje krijgen en hebben scherpe randjes voordat zij samensmelten. Dit gebeurt ook in de samenleving. De scherpe randjes moeten er af door iedereen zijn eigen plekje te geven en een geheel te laten vormen met de samenleving. Dan krijg je een harmonieus geheel.” In 2019 was Jannetta ook met haar werk te zien in Warmond op de grote kunstmarkt in augustus.

Pat Houkes

Pat Houkes (Australië, 1951) woont en werkt in Den Haag, is afgestudeerd aan de KABK in 1999 en volgde in 2000 aan de HKU in Utrecht de eerstegraadsopleiding docent tekenen/kunstgeschiedenis. Haar motto: “Face your fears, live your dreams”. Dromen zijn haar grote inspiratiebron. De fijne en de minder fijne, vaak bevolkt door innerlijke demonen in angstige momenten. Pat schrijft ze allemaal op en ontdekt daardoor onderlinge samenhang, maar krijgt ook hele vreemde associaties. Zij gaat intuïtief te werk en creëert schilderijen, tekeningen, collages, objecten en installaties. Terugkerende thema’s zijn kwetsbaarheid, seksualiteit, macht, onthechting en overconsumptie. Pat exposeert in binnen- en buitenland. Zij ontving voor haar objecten in 2007 een fellowship met een solotentoonstelling bij CAN (New York). Twee jaar achter elkaar werd haar werk getoond tijdens de zomerexpo in Kunstmuseum Den Haag. Op 14 februari van 13.00 tot 15.00 uur en op 28 februari van 15.00 tot 17.00 uur is Pat aanwezig om iets over haar werk te vertellen.

Wilt u zeker zijn voor een bezoekje, maak dan een afspraak met Clara Sikking via 071-3011109.

Meer berichten