Logo deteylinger.nl
Foto: pr
Teylingen

Hoe word ik rijk? Week van het geld met chatloket en budgetkoken

  Activiteiten

Teylingen • Weet jij wat je allemaal moet regelen als je 18 wordt? Doe jij elk jaar aangifte inkomstenbelasting of ben je op zoek naar een bijbaan? Koop je liever drie goedkope truien of een trui van een goed merk?

Het jongerenwerk Teylingen van Welzijnskwartier sluit dit jaar aan bij de week van het geld (22 tot 26 maart) met een activiteitenprogramma voor jongeren tussen de 10 en 23 jaar. Ze willen jongeren die voor lastige financiële keuzes staan, laten zien welke opties er allemaal zijn en bij wie ze terecht kunnen met vragen. In de week van het geld wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als verzekeringen, schulden, leningen, solliciteren, geldezels, sparen en budgetteren.

Activiteiten

De activiteiten variëren per leeftijd van een zakgeldquiz en jongerenmonopoly tot koken met een klein budget en een chatloket waar jongeren vragen kunnen stellen over onderwerpen als DUO, (zorg)verzekeringen en sparen. Voor jongeren die zich te rijk gerekend hebben, hebben wij sollicitatietips verzameld bij de lokale Hoogvliet en Dirk supermarkt. Jongeren die al een (bij)baan hebben, kunnen met de ‘Geld(t) dit ook voor jou’ checklist controleren of zij krijgen waar zij recht op hebben en nagaan of bijvoorbeeld de loonheffingskorting bij de juiste werkgever aan staat.Quiz: hoe word ik rijk?

De week van het geld wordt afgesloten met een ‘Hoe word ik rijk’ livestream waarbij jongeren vanaf 16 jaar hun kennis over geld kunnen testen. Wie de meeste vragen over abonnementen, toeslagen, bankrekeningfraude, leningen, incasso’s en achteraf betalen goed kan beantwoorden, wint 75 euro kleedgeld, tickets voor het Tikibad of een lekkere taart.

De activiteiten worden georganiseerd vanuit jongerencentrum Fascinus in Sassenheim en zijn digitaal te volgen via insta@jongerenwerkteylingen of twitch.tv/ojcteylingen. Voor het aanmelden voor activiteiten, stuur een appje naar Manouk de Graaf via 06-12571421 of met een mailtje naar manoukdegraaf@welzijnskwartier.nl. Voor andere handige tips en activiteiten, kijk op www.weekvanhetgeld.nl

Meer berichten