Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

De Springplank wint Combibrug/KNVB Oranjetoernooi 2021

  Activiteiten

Sassenheim • Het KNVB Oranjefestival op Sportpark de Roodemolen was afgelopen vrijdag een groot succes. Meer dan 100 Sassemse kinderen kwamen af op het evenement van de Combibrug. Voetbalvereniging Teylingen was blij dat er ondanks de huidige coronamaatregelen weer een leuk toernooi kon worden georganiseerd op hun sportpark. 

Ook groep 8 van basisschool de Springplank aan het Kagerplein in Sassenheim was van de partij. Eindelijk mochten de schoolvrienden Aymen Sharif, Floris van Zandbergen, Sam Beekmans, en Teun van der Zwam als één team de strijd aanbinden met hun leeftijdsgenoten. Het team plaatste zich vrij eenvoudig voor de knock-out ronde van het toernooi. In de halve finale was het wel even schrikken. Niemand minder dan leraar Koen van der Vlugt was de voetbalcoach van de tegenstander, team Bolwerk. Koen is naast leraar ook hoofdtrainer bij tweedeklasser EMM’21 uit Roelofarendsveen. De tactische omzettingen van Koen mochten echter niet baten en met een 9-1 overwinning plaatsten de Springplankers zich voor de finale. 

Wat volgde was een finale kraker tegen de Startbaan. Een zeer goed team met een hoog Ter Leede gehalte. Ze hielden welgeteld 1 minuut stand tegen de dadendrang van spits Floris. Met een overtuigende 5-3 overwinning kroonde het team van Springplank groep 8 zich tot winnaar van het Combibrug/KNVB Oranjetoernooi 2021.

Meer berichten