Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Warmond

Kortebaan Warmond verplaatst naar Renbaan Duindigt

  Activiteiten

Warmond • De kortebaan Warmond vindt dit jaar plaats op een alternatieve datum en locatie. Vanwege de coronamaatregelen wijkt het bestuur van de organiserende stichting uit naar de Renbaan Duindigt in Wassenaar op zaterdag 28 augustus. De eerste start is omstreeks 14.00 uur.

De Stichting Harddraverij Warmond heeft lang hoop gehad om ‘gewoon’ te organiseren op de Herenweg. Om de kansen hierop te vergroten, verplaatste het bestuur de kortebaan van zaterdag 3 juli naar zaterdag 28 augustus. Helaas bleek ook op de alternatieve datum een kortebaan in het centrum van Warmond niet mogelijk. Vanwege de afsluiting van de Warmonderhekbrug was ook een nieuwe aangepaste datum (zaterdag 25 september) geen optie.

Andere locatie

De organisatie wilde niet voor het tweede jaar op rij de kortebaan afgelasten en koos daarom met de Renbaan Duindigt voor een andere locatie. Hierdoor is er controle op de hoeveelheid mensen en kan de verplichte anderhalve meter afstand beter gehandhaafd worden. Met dank aan de ongeveer 200 vrienden en meer dan honderd sponsoren heeft het bestuur zelfs het vertrouwde prijzengeld van 5000 euro (waarvan 2.250 euro voor de winnaar) in stand kunnen houden.Bezoekers moeten wel rekening houden met de afsluiting van de N44. Zie voor meer informatie de website van Rijkswaterstaat.

Honderd procent score

De paarden, pikeurs en trainers zijn inmiddels gewend aan het kortebanen op de Nederlandse renbanen. Inmiddels vonden er twee kortebanen plaats op Duindigt en twee op de grasbaan in Emmeloord. Chief One (Rick Wester) heeft in zijn twee starts een honderd procent score. De ruin uit de stal van Johnny Westenbrink won beide keren op Emmeloord.Cesar Charisma en Ruud Pools hebben zich inmiddels ontpopt tot Duindigt-specialisten. Zij boekten een overwinning en werden de laatste keer vierde. Calistokingsdeep en Micha Brouwer wonnen de tweede kortebaan op Duindigt.Panic Launcher, de laatste winnaar van de kortebaan in Warmond, kwam in drie starts nog niet verder dan twee keer een vijfde plaats. Mogelijk is de merrie op 28 augustus aanwezig om haar titel te verdedigen.

Deelnemersveld en tips

De SNDR verricht de loting van de kortebaan Warmond op donderdag 26 augustus. Wanneer het deelnemersveld bekend is, kan iedereen deze vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips voor het plaatsen van weddenschappen. Op deze website is ook meer algemene uitleg over de sport en het wedden te vinden.

Voor alle thuisblijvers is op zaterdag 28 augustus de koers ook live te volgen op www.kortebaandraverijen.nl dankzij de beelden van BES Event Service.

Meer berichten