Logo deteylinger.nl
Rolf de Vriend is de winnaar van Maestro 2019.
Rolf de Vriend is de winnaar van Maestro 2019. (Foto: pr.)
Warmond

Kunst komt tot bloei in Warmond Utopia

  Activiteiten

Warmond • Warmond Utopia is het thema van de Kunstweek 2021, die plaatsvindt van 5 tot en met 14 november. Er is een afwisselend programma vol muziek, beeldende kunst en literatuur. Succesvolle activiteiten als Maestro en het huiskamerfestival kKik zijn weer met veel enthousiasme opgepakt. De poëziemiddag is dit jaar op een bijzondere plek: de Oranjerie van Landgoed Oostergeest.

Het thema Warmond Utopia werd in 2020 al gekozen. In de loop van het jaar maakte de Kunstweekcommissie filmpjes over bijzondere plekken in het dorp. Omdat de Kunstweek vorig jaar niet door kon gaan, werd het thema meegenomen naar 2021. Ook in een deel van de activiteiten speelt het een rol – kunstenaars geven daarin uiting aan hun eigen Utopia.

Op vrijdagavond 5 november start de Kunstweek Warmond in Het Trefpunt met Maestro Warmond, dat na het succes van 2019 wordt herhaald. Opnieuw zijn zes bekende gezichten uit Teylingen benaderd om als dirigent voor het Kennemer Jeugd Orkest te gaan staan. Wie volgt Rolf de Vriend op als Maestro van Warmond?

Zaterdag volgt de officiële opening op het pleintje bij de pomp, met onder meer een spectaculaire slagwerkshow. Kinderen kunnen daar beschilderde steentjes brengen en er is poëzie. Ook zijn de ramen van Gluren bij de Buren al ingericht. De expositie kent dit jaar een recordaantal pop up-galerietjes: in totaal zijn er zeventig ramen beschikbaar gesteld door bewoners van de Dorpsstraat. Daar tonen kunstenaars uit de regio hun werk van 5 tot en met 21 november.

Concert, lezing, Literair Café

Het Monward Consort brengt zaterdagavond 6 november als vanouds een concert in de Protestantse Kerk, met werken van onder meer Bach, Rachmaninoff en Mendelssohn. De 15-jarige pianist Sieger Jöbsis, winnaar van de Monward Consortprijs, zal soleren in het pianotrio van Rachmaninoff.

In het Literair Café ontvangt Michiel Noordzij op zondagmiddag 7 november de jonge schrijfster Simone Atangana Bekono. Zij zal tijdens het Literair Café in Het Trefpunt vertellen over haar indrukwekkende debuutroman Confrontaties, die lovend werd ontvangen en genomineerd was voor de Libris Literatuurprijs.

Kunsthistorica Camée van Blommestein houdt op donderdagavond 11 november een lezing over het Mexicaans Utopia van Frida Kahlo en Diego Riviera. Theater Het Trefpunt heeft in het kader van de Kunstweek een swingend jazzoptreden geprogrammeerd op vrijdag 12 november. Jazzpianist Rob Agerbeek, contrabassist Erik Albjerg en drummer Tjeerd Klapwijk treden op met zangeres Luca Warmer.

Poëzie in de Oranjerie

Poëzieliefhebbers kunnen op zaterdagmiddag 13 november terecht in de Oranjerie van Landgoed Oostergeest, die beschikbaar is gesteld door het echtpaar Leemans. Naast voordrachten door drie dichters zijn er Nederlandstalige liedjes te beluisteren. De middag wordt gecombineerd met een wijnproeverij.

Net als vorig jaar wordt de Kunstweek afgesloten met het huiskamerfestival kKik (kleinKunst in de kamer). Het publiek krijgt op zondagmiddag 14 november een drietal voorstellingen voorgeschoteld in een bijzondere setting. Tijdens voorgaande edities was het festival in korte tijd uitverkocht, de reacties waren enthousiast.

Zoals gewoonlijk zijn er ook exposities in Galerie De Pomp en Het Oude Raadhuis. Voor wie zelf actief wil zijn tijdens de Kunstweek, staan tal van workshops op het programma. Kunstenaars leren de deelnemers de fijne kneepjes van verschillende kunsten, zoals collages maken, speksteen bewerken, tekenen op de iPad of boetseren.

Het volledige programma staat op www.kunstweekwarmond.nl. In Warmond worden huis-aan-huis flyers verspreid.

Meer berichten