Vanaf ongeveer 8 maanden kan een kind gebaren terug maken. Hierdoor kan een kind vertellen hoe het zich voelt en wat het leuk vindt. | Foto: pr.
Vanaf ongeveer 8 maanden kan een kind gebaren terug maken. Hierdoor kan een kind vertellen hoe het zich voelt en wat het leuk vindt. | Foto: pr. Foto: pr.

Koffiespeeltuin: leer baby- en kindergebaren

Activiteiten Voorhout

Voorhout • Tijdens de eerstvolgende Koffiespeeltuin, op woensdag 24 november van 10.00 tot 11.00 uur in de bibliotheek (Herenstraat 48), geeft Corrine de Groot een inkijkje in baby- en kindergebaren. Deelname is gratis.

De meeste kinderen beginnen met praten als ze rond 1,5 jaar zijn. Maar door middel van gebaren kunnen ouders al eerder met hun kind communiceren. Vanaf zes maanden gaat een kind betekenis geven aan de taal die het hoort. En dus gaat het begrijpen wat iemand zegt. Het kind ziet een vliegtuig in de lucht, of een eendje dat in de vijver zwemt, of een vlinder in de dierentuin. Dat wil het graag aan een ander vertellen. Een kind weet ook wat er gaat gebeuren als ouders vragen of het wil eten of als het gaat slapen. Vanaf ongeveer 8 maanden kan een kind gebaren terug maken en kan het een gesprek met een ander starten. Hierdoor kan een kind vertellen hoe het zich voelt en wat het leuk vindt.

Met de methode Baby- en kindergebaren ondersteunen ouders wat ze zeggen met gebaren. Hiervoor worden gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal gebruikt. Inloop is vanaf 9.30 uur en deelname is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via www.bibliotheekbollenstreek.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant