Afbeelding
Foto: pr.

Golden Stars: nieuw zangproject voor ouderen

Activiteiten Sassenheim

Teylingen • Door de samenwerking tussen stichting de Combibrug en de Singing Stars is er in Teylingen een nieuw project gestart voor ouderen. Een wekelijkse zangactiviteit waar alle betrokken partijen veel plezier aan beleven.


Stichting te Combibrug is al lange tijd actief binnen de doelgroep 55+ op het gebied van sport. Hier kan cultuur niet op achterblijven. Ook kunst en cultuur is belangrijk voor de gezondheid en plezier! Daarom zijn we zangochtenden gestart in het Gildehof waar iedereen, ook van buitenaf, bij kan aansluiten. ‘’Wij vinden het belangrijk om alle doelgroepen te bereiken met sport en/of cultuur, maar onze doel is om deze doelgroepen ook te verbinden met elkaar’’, aldus Rosa van der Vlugt, cultuurcoördinator bij De Combibrug.“Verbinding maken via muziek is het mooiste dat er is” vertelt Mieke Kortekaas, voorzitter van stichting Singing Stars en bedenker van de naam de Golden Stars. “Al jaren geven onze docenten les aan kinderen, maar de behoefte om ook met ouderen aan de slag te gaan is er altijd geweest.” Met de leerlingen hebben de Singing Stars door de jaren heen mogen ervaren wat muziek doet met en voor ouderen. Het roept herinneringen op en zorgt voor vreugde, plezier.
“En ook die traan mag er zijn bij een lied dat dichtbij iemand zijn verdriet komt. Dat is wat muziek doet. Door het starten van de Golden Stars kunnen wij nu niet vóór maar mét de ouderen zingen. Een wekelijks cadeautje!”Samenwerken aan lokale activiteiten
Stichting de Combibrug zorgt onder andere voor de verbinding tussen verschillende partijen in Teylingen en zo kwamen Rosa en Mieke met elkaar aan tafel. “Wij organiseren verschillende sport en cultuur activiteiten en doen dit graag in samenwerking met/voor verenigingen in gemeente Teylingen. Door met de verenigingen in gesprek te gaan worden er soms de leukste ideeën geboren. Zo ook de Golden Stars”.Ambitie om meer ouderen te laten zingen

Het zanguurtje wordt aangeboden aan bewoners van het Gildehof in Sassenheim, maar de wens is om dit breder te gaan uitzetten volgens de betrokken partijen. “Je ziet hoeveel het met deze doelgroep doet. Dat verdienen alle ouderen in Teylingen” vervolgt Mieke haar verhaal. “Er is voor ieders situatie ruimte bij de Golden Stars. Men kan meezingen, alleen luisteren of de polonaise lopen. Niets moet, alles mag. De start bij het Gildehof is goed bevallen. Wie weet wat de toekomst brengen mag!”.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant