Afbeelding
Foto: pr.

Feestband Ex BTW bestaat 35 jaar en viert feest

Activiteiten Warmond

Warmond • Ex BTW heeft wel weer zin in een feestje viert op zondag 3 april een feestje in Het Wapen van Warmond.

Het is 35 jaar geleden dat Hans Rolfes, nadat hij prins carnaval was geweest, op zoek ging naar potentiële bandleden om een feestband op te richten. Met een aantal afgedankte instrumenten van muziekverenging St Matthias is de band enthousiast aan de slag gegaan. Het eerste optreden was nog onder de naam Billentoeters in De Zon. Daarna werd ieder carnaval opgeluisterd met de vrolijke noten van de band.

Sinds 1987 speelt de band alweer 35 jaar met elkaar en hebben ze al veel mee gemaakt, zowel hoogtepunten als dieptepunten. Het ontvallen van enkele bandleden, onder andere de oprichter waren minder leuke momenten. Het samen muziek maken en het plezier ervan compenseert de dieptepunten.


Zo was de band al spelend te vinden op de ski pistes in Oostenrijk, de metro in Duitsland, in stadions, feestzalen en cafés. Met het huidige repertoire van oude nummers, meezingers, meedeiners, meehossers weten zij iedereen mee te krijgen in een feeststemming.
Met een bezetting van één sousafoon, twee trombones, één bariton, vier trompetten, drie slagwerkers en één wasbord brengen zij een behoorlijk geluid voort.

Feest in het Wapen

Na twee jaar bijna niet gespeeld te hebben, wil de band het 35-jarig bestaan vieren in Het Wapen van Warmond. Op zondag 3 april vanaf 15.30 uur brengen zij hun vrolijke noten weer ten gehore. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant