Logo deteylinger.nl
<p>Acteurs &nbsp;Bartho Braat en Jette van der Meij spelen de hoofdrollen in het historisch liefdesverhaal. | Foto: pr.</p>

Acteurs  Bartho Braat en Jette van der Meij spelen de hoofdrollen in het historisch liefdesverhaal. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Historisch theater: Gare de Lyon

  Activiteiten

Sassenheim • Theater ‘t Onderdak biedt op vrijdag 6 mei het toneel aan ‘Gare de Lyon’, een spannend muziektheaterstuk met historische filmbeelden over een verloren liefde die zich na dertig jaar opnieuw doet gelden.

Parijs 1942:  Twee jonge geliefden nemen op het Gare de Lyon afscheid van elkaar. Zij stapt op de trein naar Marseille om van daaruit per boot te proberen Marokko te bereiken. Hij speelt een belangrijke rol in het verzet en voelt zich verplicht in Parijs te blijven. 

Aan het eind van de oorlog hopen ze elkaar op hetzelfde Gare de Lyon weer te ontmoeten. Maar het leven loopt anders. Pas dertig jaar later zien zij elkaar als getrouwde mensen terug.

Nog steeds actueel

Het verhaal dat wordt verteld is nu - meer dan 75 jaar na de oorlog - nog steeds van belang. Nog steeds moeten mensen vluchten voor oorlog en geweld. We hoeven maar om ons heen te kijken om ze te zien, mensen uit. Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Eritrea, bootvluchtelingen. Als theater een oefening in empathie is, dan is Gare de Lyon daar een voorbeeld van.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 24,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak.nl. Theater ‘t Onderdak is te vinden aan de J.P. Gouverneurlaan 40a.

Meer berichten