Afbeelding
Foto: pr.

Groots roeispektakel op de Kaag

Activiteiten Warmond

Warmond • Op zaterdag 11 juni worden de Kagerplassen een dag overgenomen door meer dan duizend fanatieke roeiers.

Op de Kaag, zoals de plassen door watersporters worden genoemd, zullen de roeiers die dag in zo’n honderd boten tegen elkaar strijden in de vijftiende editie van de Kaagrace. Het belooft opnieuw een enorm spektakel te worden waar watersportliefhebbers uit het hele land ieder jaar naar uitkijken. 

Rondom de Kaagsociëteit en de Zijldijk zal het tijdens de Kaagrace een komen en gaan zijn van roeisloepen en deelnemers. Voor toeschouwers goed om te beseffen dat het sportieve evenement over de weg dus minder goed bereikbaar zal zijn. De organisatie van de race adviseert daarom om, als het even kan, vooral per boot naar de Kaag te komen.

Nederlands kampioenschap

Er valt trouwens op 11 juni voor de ruim duizend roeiers echt iets te winnen. De Kaagrace telt mee voor het Nederlands kampioenschap voor de Pilot Gigs (de van oorsprong Engelse sloepen) en de roeisloepen.

Naast de langeafstandsraces zullen er ook dit jaar weer spectaculaire sprintraces zijn met de finish voor de toren van de historische Kaagsociëteit.

Het evenement zal om 10.55 uur geopend worden burgemeester Carla Breuer.

De starttijden van de races zijn als volgt:

• 11.00 uur - Start 15 kilometer Dames sloepen 

• 11.30 uur - Start 6 kilometer Dames Gigs

• 13.00 uur - Start 6 kilometer Heren Gigs

• 14.00 uur - Start 15 kilometer Heren Sloepen 

De bijzondere sfeer van de Kaagrace maak je pas echt mee als je er zelf bij bent. Toch kunnen ook de thuisblijvers meegenieten: De KaagRace is de hele dag live te volgen via een livestream op YouTube ( YouTube Kanaal van Sloepvolgen )

Uit de krant