Afbeelding
Foto: pr.

Vol feestprogramma voor de Najaarsfeesten Sassenheim

Activiteiten Sassenheim

Sassenheim • In Sassenheim zijn van 16 tot en met 24 september weer traditioneel de najaarsfeesten.

De vele vrijwilligers die de najaarsfeesten met elkaar organiseren zijn er weer in geslaagd een mooi programma op te zetten. Zo wordt er op zondag 18 september weer een gezamenlijke kerkdienst gehouden met de kerken van Sassenheim. Aansluitend zal er voor iedereen weer een mooi cultureel programma geboden worden.

Maar natuurlijk mag de kermis met op woensdagavond de grote lampionnenoptocht ook niet ontbreken. En op maandagavond kunnen in De Tol vele spellen gespeeld worden. Zo is er deze avond een Keezentoernooi, darttoernooi, bowling wedstrijd en kan er gekegeld worden op de monumentale baan van de kegelclub.

Feest

Op dinsdagavond begint de feesttent rustig. Er kan op deze avond weer genoten worden van al het lekkers wat lokale ondernemers te bieden hebben. Zo is er onder andere sushi en kan er een lekker Scheve Hoed biertje gedronken worden.

Woensdagmiddag is er feest voor de ouderen en mensen met een beperking uit Sassenheim. Een gezellige feestmiddag met muziek en afsluitend een gezamenlijk diner bereid door Tano, van restaurant Da Tano. ’s Avonds zal niemand minder dan Pater Moeskroen de tent op zijn kop zetten. 

Uiteraard zorgt de Oranjevereniging ook weer voor muziek in de verzorgingshuizen Sassembourg en Bernardus. Zodat ook de bewoners van deze huizen kunnen genieten van de feestelijkheden in het dorp.

Op vrijdagmiddag belooft de honderd jaar oude traditie tobbetjesteken weer een groot spektakel te worden. Weten de deelnemers de ringen onder de tobbe vandaan te steken of gaan zij met een nat pak weer huiswaarts?

Voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar is er weer een pizza party, dit jaar op het grasveld van scoutinggroep Scojesa. De pizza en fris zijn gratis.

Meerdere locaties

Dit jaar zal er niet alleen feest zijn in de feesttent. Theater ’t Onderdak organiseert dit jaar op vrijdag- en zaterdagavond ook mooie feestavonden. Op vrijdagavond zal er door de Golden Years band een ode worden gebracht aan David Bowie gouden jaren (1970-1983). Een bijzondere feestavond in een setting die een stuk intiemer is dan de grote feesttent. Op zaterdag organiseren zij in dezelfde setting een feest met DJs4U.

Herbruikbare drinkbekers

Voor de organisatie is het ook belangrijk geworden om de najaarsfeesten duurzamer te maken. Waar voorheen kilo’s plastic bekertjes werden weggegooid wordt er sinds vorig jaar gebruik gemaakt van herbruikbare drinkbekers. Hierdoor is het plastic afval van de feesttent nog maar een fractie van wat het vroeger was. Daarnaast zal er dit jaar ook gebruik worden gemaakt van een aggregaat met maar liefst 144 zonnepanelen. Hiermee zal de uitstoot van de diesel ook aanzienlijk worden teruggebracht.

Kaartverkoop

Dit jaar zullen de entreekaarten voor alle feestavonden al op zondagmiddag 18 september in de verkoop gaan, vanaf 14.00 uur bij het paviljoen ’t Sassennest. Deze middag kan er enkel met pin betaald worden. Vanaf dinsdagavond zijn de kaarten ook verkrijgbaar bij de kassa van de feesttent.

Voor meer informatie en het volledige programma, kijk op www.oranjevereniging-sassenheim.nl.

Uit de krant