Afbeelding
Foto: pr.

Vrijwilligersproeverij: smaken van vrijwilligerswerk in de bieb

Activiteiten Teylingen

Sassenheim • Ontdek hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn bij de Vrijwilligersproeverij, op zaterdag 30 september tussen 11.30 en 14.30 uur in de Bibliotheek Sassenheim (Kerklaan 42). Organisaties uit heel Teylingen zijn te gast.

Vrijwilligerswerk is goed voor iedereen. Je vindt er aanspraak en gezelligheid, je kunt iets doen voor een ander. Heb je een speciaal talent dan kun je dat inzetten. Je kunt er ook ervaring mee opdoen en gebruiken in je werk. Maar bovenal kun je de samenleving of leefomgeving mooier maken. Er zijn zoveel redenen om vrijwilligerswerk te doen. En het fijne is, er is altijd wel iets aan vrijwilligerswerk te vinden dat bij jouw situatie past. Of je nu een uurtje per maand, een dag in de week of voor de duur van een project iets wilt doen.

Organisaties

Op zaterdag 30 september maak je kennis met een scala aan organisaties. Sommige van hen zetten zich in voor het welzijn van mensen (bijvoorbeeld Langeveldshof, Vluchtelingenwerk, Rivierduinen, Welzijn Teylingen, Hospice, Gezinshuis Alas). Andere maken de wereld mooier (Fair Trade Teylingen, de Wereldwinkel, Kledingbank). Weer andere doen aan cultuur & creativiteit (Adest musica, Het Oude Raadhuis, Volksuniversiteit). Of ze houden zich bezig met groen (Eendenkooi, Heemtuin, Elsgeesterhof). En ook voor een portie gezelligheid zijn er organisaties actief (Fietsmaatjes, Stichting Tandemactiviteiten gehandicapten, Welzijn Teylingen).

Er is van alles te zien, te horen en te ontdekken in de bibliotheek. Vrijwilligers van alle organisaties vertellen graag meer over hun werk. 

Geen tijd?

Geen tijd, maar wel graag vrijwilligerswerk doen? Kijk dan eens op de vrijwilligersvacaturebank van Welzijn Teylingen. Deze bevat momenteel meer dan 100 vacatures: https://vrijwilligteylingen.nl/organisaties/alle-vacatures . Of vraag een gesprek aan met een van onze adviseurs van het vrijwilligerssteunpunt: info@welzijnteylingen.nl . Het steunpunt is ook aanwezig tijdens de Vrijwilligersproeverij.

De Vrijwilligersproeverij is een van de activiteiten in het kader van de week van meedoen en ontmoeten. Kijk voor meer activiteiten op: www.meedoeninteylingen.nl.

Uit de krant