Afbeelding
Foto: pr.

Kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’: bouwen en voorlezen

Activiteiten Teylingen

Teylingen • Tijdens de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober organiseert de Bibliotheek Bollenstreek activiteiten voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Lezen kan overal, op de slaapkamer, in de tuin of op de wc. In iedere vestiging van de Bibliotheek Bollenstreek wordt een speciale ruimte ingericht om te lezen. Zo is er een rommelzolder en een badkamer. De kinderen kunnen zelf ontdekken in welke speciale ruimte ze in hun eigen bibliotheek kunnen lezen.

Bouw een huis van afval

Kinderen kunnen een slaapkamer of huis bouwen tijdens de workshop ‘Maquette bouwen’. Tijdens deze workshop dompelen kinderen zich onder in de leefomgeving van een boekpersonage. Er kan gekozen worden uit een mythisch wezen, een huisdier of een (super)held. Hoe zou de slaapkamer van zo’n personage eruit zien? Na het maken van een ontwerp, gaan de kinderen echt bouwen. Dit wordt gedaan met bijzonder materiaal, namelijk met (plastic) afval. De workshops zijn op 5 oktober van 15.30 tot 17.00 uur in Voorhout, op 7 oktober van 15.00 tot 16.30 uur in Sassenheim, en op 10 oktober van 15.30 tot 17.00 uur. 

Deelname kost 2 euro voor leden en 2,50 euro voor niet-leden. Kaarten zijn te koop via www.bibliotheekbollenstreek.nl/kbw..

Voorlezen op 4 oktober

Op woensdag 4 oktober wordt in alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek voorgelezen uit een boek dat aansluit bij het thema Bij mij thuis. Voorlezen bevordert de taalvaardigheid, stimuleert de fantasie en vergroot de kennis. En het is ook vooral leuk! Het voorlezen is gratis en er hoeft vooraf niet aangemeld te worden. Het voorlezen is van 10.00 tot 11.00 uur in Warmond, van 14.30 tot 15.30 uur in Sassenheim en van 15.30 tot 16.00 uur in Voorhout.

Uit de krant