Afbeelding

'Teylingen op de kaart zetten'

Algemeen

Teylingen • John van der Tol is de eerste citymanager van Teylingen. Hij zette dinsdagochtend zijn handtekening onder het contract met Stichting Citymanagement Teylingen, onder toeziend oog van voorzitter Frans Heemskerk en wethouder Bas Brekelmans.

De belangrijkste taak van de nieuwe citymanager is om Teylingen weer op de kaart te zetten, zegt Heemskerk. "Hij gaat het ondernemen in Teylingen een nieuwe impuls geven. Het betekent niet dat de huidige initiatieven en activiteiten verdwijnen, maar er komt wel meer afstemming over projecten. Nu werken veel partijen nog los van elkaar. Het is de bedoeling dat de citymanager over de grenzen van de kernen heen kijkt en dat iedereen zo weet van elkaar wat er speelt."

Van der Tol gaat zo'n duizend uur per jaar aan de slag in Voorhout, Warmond en Sassenheim. Daar zal hij veel te vinden zijn in het centrum tussen de winkeliers. "Ik ben een klankbord en uitvoerder voor de ondernemers en tegelijkertijd een schakel tussen de gemeente en de ondernemers". De 49-jarige citymanager ziet zijn nieuwe functie als een uitdaging. "Ik ga vooral inzetten op de samenwerking tussen ondernemers. We moeten de schouders eronder zetten, want wat mij betreft is het geen vijf voor twaalf, maar één voor twaalf. We gaan samen gas geven om de consument in Teylingen te houden."

De citymanager wordt gefinancierd vanuit het Ondernemersfonds Teylingen (OF) en door de gemeente. Teylingen heeft voor 2016 een budget van 25.000 euro beschikbaar en voor volgend jaar 40.000 euro. De gemeente doet wel een stapje terug, benadrukt Brekelmans. "Het is een eigen stichting met een eigen bestuur. Wel zorgen wij voor een financiële bijdrage voor activiteiten in de gemeente, als onderdeel van de nieuwe Detailhandelvisie. Denk bijvoorbeeld aan evenementen of als er nieuwe fietsenstallingen moeten komen. Dan kunnen wij dat aan de citymanager vragen om op te pakken, want wij hebben daar geen ambtenaren beschikbaar voor." Uit het OF wordt het salaris van de citymanager betaald. Halverwege januari is de eerste tussentijdse evaluatie.

Uit de krant