Logo deteylinger.nl
Sport

Foreholte behoudt koppositie

Voorhout ♦ Na het teleurstellend nipte verlies van vorige week, lieten de handbalsters van Foreholte zien dat zij terecht de ranglijst aanvoeren. Ook tegen middenmotor Fortissimo uit Cothen legde Foreholte haar wil op. Met name in de eerste helft had de tegenstander weinig mogelijkheden om het Foreholte lastig te maken.

De eerste vijftien minuten bleken achteraf de beste van Foreholte. De verdediging zat weer potdicht, want aanvallend kon Fortissimo geen potten breken. Er werd door hun veel gelopen, maar weinig doelrijpe kansen gecreëerd. De scheidsrechters moesten geregeld aangeven, dat er geschoten moest gaan worden vanwege tijdspel. Met doelpunten maken had Foreholte minder problemen, want het stond 10-2 halverwege de eerste helft. Door middel van goed uitgespeelde aanvallen en snelle breaks van respectievelijk Kim Schuurbiers en Marlen Arroyo en het ijzersterke verdedigingsblok van Dana Vincenten met Britt van Leijden wist het team met een voorsprong van 15-6 te gaan rusten. Gezien deze voorsprong kon coach Ricardo Clarijs zich permitteren om in de tweede helft iedereen te laten spelen. Fortissimo kon weinig beter en Foreholte liet zich wat meedrijven in hun acties. Met name in het midden van de tweede helft zakte het niveau van Foreholte wat weg en kon de ondersteuning van de twee prima keepsters Williënne van der Plas en Mayra de Boer (zij stopten allebei een penalty) goed gebruiken. De laatste vijf minuten was het alleen Foreholte, dat nog wist te scoren door onder andere prachtige schoten van Marisha vd Geest. Zij scoorde in totaal 4 keer.

De anders scores kwamen van Kim Schuurbiers (6), Dana Vincenten (5), Marlen Arroyo en Wendy Smits (4) en Ramona Vink, Naomi Hoogervorst, Melanie Zwaan, Saskia Kolster en Malu Oud-Zandbergen (allen 1). Op zaterdag 12 november speelt Foreholte om 20.45 uur in sporthal De Tulp tegen concurrent DSVD.

Meer berichten