Afbeelding

Bassets hebben de smaak te pakken

Sport Sport

Sassenheim ♦ De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim hebben de smaak te pakken. Nadat zij vorige week dik verdiend van HRC in Den Haag wonnen, wilden zij deze week doorpakken en in eigen huis rugbyclub Waterland uit Purmerend opzij zetten.

Alle ingrediënten voor een mooie rugby middag waren aanwezig. Een herfstzonnetje, een volle tribune en een tot op het bot toe gemotiveerde ploeg. Binnen vijf minuten stonden The Bassets op een 7-0 voorsprong. Hoewel de regie in Sassenheimse handen was, werd de voorsprong pas na een half uur vergroot naar 12-0. Op slag van rust werd het plots toch nog 12-3.

Na de thee kwam snel de 12-6 en was de wedstrijd weer helemaal open. The Bassets bleven de bovenliggende partij en liepen uit naar 19-6, maar Waterland weigerde te capituleren en kwamen op 19-13. Gespannen werd er op het laatste fluitsignaal gewacht en toen dat eindelijk klonk konden The Bassets hun derde overwinning van het seizoen noteren. Het vizier wordt nu extra scherp gesteld voor de inhaalwedstrijd van zaterdag november, om 15.00 uur tegen Castricum.