Burgemeester Breuer reikt de fietsen uit aan de nieuwe eigenaren. | Foto: Piet van Kampen
Burgemeester Breuer reikt de fietsen uit aan de nieuwe eigenaren. | Foto: Piet van Kampen

Tweede kans voor weesfietsen

Algemeen Sassenheim

Sassenheim ♦ De 81 weesfietsen die de afgelopen maanden in Sassenheim bij het NS station en op het Kagerplein zijn aangetroffen, hebben sinds vorige week woensdag weer nieuwe eigenaren.

Door Piet van Kampen

De achtergelaten fietsen werden van een groen label voorzien en na 28 dagen een rood label. Hierop stond vermeld dat de eigenaren van de –vaak verouderde- stalen rossen deze voor 8 augustus konden ophalen. Slechts één eigenaar gaf er gehoor aan.

Verloting

Instanties die interesse hadden in de zogenaamde weesfietsen konden dit kenbaar maken bij de gemeente. De Internationale Schakelschool (onderdeel van Fioretti Teylingen), Repair Café Teylingen, Stichting Buitenplaats nieuw Schoonoord, VVV Warmond, Kringloop Op Dreef Sassenheim en Vluchtelingenwerk Teylingen meldden zich. Op 15 september werden de fietsen onder hen verloot. Voor de Internationale Schakelklas had burgemeester Carla Breuer het gelukkige handje en trok hun enveloppe als eerste. In dezelfde volgorde als waarin de verloting verliep mochten de toekomstige nieuwe eigenaren het door hen gewenste aantal fietsen aan de voormalige milieustraat in Sassenheim komen ophalen.

Eerste keus

De ISK had dus de eerste keus. Boffen heet zoiets want de beste 15 exemplaren werden zorgvuldig geselecteerd door medewerkers Maarten van Rijn en Aage Postma, de beide 'handymannen' die hier en daar nog wat aan de rijwielen te sleutelen hebben. Farida en Mohamad, beiden leerlingen, mochten onder toeziend oog van burgermoeder Carla Breuer de eerste fietsen in ontvangst nemen. Ook nu was zij weer aanwezig bij zoals zij het noemde 'Het een bijzonder project is'. De plannen zijn er om dit ook in Voorhout op te zetten.

Uit de krant