Logo deteylinger.nl
Leerlingen uit klas 2 tvwo spelen spelletjes in het Engels, Duits en Frans met groep 8 op basisschool De Regenboog. | Foto: pr
Leerlingen uit klas 2 tvwo spelen spelletjes in het Engels, Duits en Frans met groep 8 op basisschool De Regenboog. | Foto: pr
Voorhout

Leerlingen voor de klas op Dag van de Talen

Voorhout ♦ "Het was supergaaf", zo reageerden de leerlingen van groep 8 van basisschool De Regenboog. Leerlingen van de tweede klas tweetalig onderwijs van het Rijnlands Lyceum Sassenheim gaven aan hen een les Engels, Duits of Frans op de Dag van de Talen. In totaal gingen 58 Rijnlands-leerlingen naar zeven scholen in de regio, bij voorkeur hun oude basisschool. Zij werden begeleid door 20 leerlingen uit de tweetalige bovenbouw.

Het doel van de Dag van de Talen is om te laten zien hoe leuk het is om een taal te leren. De leerlingen gebruikten daarbij allerlei spelletjes, zoals kwartetten bij Frans, memory bij Duits en domino, kwartet, bingo, pictionary en snakes&ladders bij Engels. "Het was leuk om te doen en ik merkte ook dat ik in twee jaar Engels veel heb geleerd", was de reactie van een Rijnlandse leerling die de gastles op Het Bolwerk gaf. De leerlingen van Het Bolwerk kenden al veel Engelse woorden, het Frans en Duits was nieuw voor hen maar ook daarmee deden de leerlingen enthousiast mee. Zo werd het een leuke ochtend voor zowel de Rijnlands-leerlingen als voor de leerlingen van de negen basisschoolklassen waar zij te gast waren.

Duizenden leerlingen van tweetalige scholen in Nederland gingen deze week naar een basisschool om een les in een andere taal te geven in het kader van de Europese Dag van de Talen.

Meer berichten